Sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çekici bir paylaşım yapan İl Başkanı Uğur Giresun, Sinoplu vatandaşlara seslenerek; “Sinop ve ilçelerinde hangi yatırım ve projelere öncelik vermeliyiz?” sorusunu yöneltmişti. Giresun’un bu çağrısı kısa sürede Sinop gündeminde birinci sıraya yükseldi. 
Saatler içerisinde yüzlerce yorumun yapıldığı paylaşımda, vatandaşlar şehirleri ilgili beklenti ve taleplerini sıralarken, yapılmasını istedikleri projeleri de Başkan Giresun’la paylaştı. 

SİNOPLULAR BU UYGULAMAYI ÇOK SEVDİ
Kısa sürede Sinop gündemine oturan paylaşım, vatandaşlardan da olumlu tepkiler aldı. Birçok kullanıcı Başkan Giresun’a teşekkür ederek böylesi uygulamaların belirli aralıklarla devam etmesini istedi.

“YAPILAN HER YORUM BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ”
Konuyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, çağrısına kayıtsız kalmayan herkese teşekkür ederek her yorum ve değerlendirmenin tek tek not alındığını söyledi.
Bu çalışma için özel bir komisyon oluşturduklarını da aktaran Giresun, yapılan her yorumu tek tek okuduklarını ve kayıt altına aldıklarını kaydetti. 
“Sinop için atacağımız her adımda, vatandaşlarımızın bu talepleri bizlere yol gösterecektir” diyen İl Başkanı Giresun, yöneltilen eleştirilerin de kendileri için kıymetli olduğunu dile getirdi. 

“EN YOĞUN TALEBİ, SİNOP ÇEVRE YOLU VE DOĞALGAZ KONUSUNDA ALDIK”
Açıklamasında kendisine iletilen talepleri de değerlendiren Giresun, “Yapılan yorumları tek tek okudum. Sinoplular şuna emin olsun ki, her talep bizim için önemli. Bu talepleri gündemimizden asla düşürmeyeceğiz. Hiçbir talebin havada kalmasını istemiyoruz. Bu nokta devletimizin gücü ve bizlerin enerjisi tüm sorunları çözmeye yeterli. Sayın Milletvekilimizle de uzun uzun istişare ediyoruz. Tek gündemimiz Sinop” dedi.

Yapılan yorumlardan yola çıkarak Sinop Çevre yolu ve ilçelerdeki doğalgaz talebine ayrı bir parantez açan Giresun, şu değerlendirmeleri yaptı: “Sinoplu vatandaşlarımız özellikle yaz aylarında şehir içi trafikte yaşanan sorunlara dikkat çekerek çevre yolu talebini ilettiler. Çevre yolu projesi şuan bizlerin de gündeminde. Sinop’un bir turizm şehri olmasını istiyoruz. Bunun için yaz aylarında şehrimizdeki trafik yoğunluğunu azaltmamız lazım. Bu sebeple bu proje haklı bir talep. İnşallah Ocak ayı içerisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’nu Sinop’umuzda ağırlayacağız. Sayın Bakanımızın bu ziyaretinde Çevre Yolu projemizi de enine boyuna masaya yatıracağız. Projenin yapılması düşünülen alanda incelemelerimiz olacak. Bu ziyaret sonrası çevre yoluyla ilgili güzel haberler paylaşacağız inşallah.”
İlçelerdeki doğalgaz ihtiyacıyla da yakından ilgilendiklerini belirten Giresun, “Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş ile birlikte, Enerji Bakanlığımız nezdinde girişimlerimiz sürüyor. Sinop’un tüm ilçelerini doğalgazla buluşturmak gibi bir hedefimiz var. Bu hedefe ulaşacağız, kararlıyız. Boyabat’ımızda geçtiğimiz hafta sonu doğalgaz kullanmaya başlayan ilk hanemizi ziyaret ettik. Diğer ilçelerimize de adım adım doğalgazı ulaştıracağız” diye konuştu.

TÜRKELİ VE AYANCIK SAHİL YOLU 
Türkeli ve Ayancık Sahil yolu projelerine ilişkin de yoğun taleplerin olduğunu belirten Giresun, Türkeli sahil yolu ihalesinin yapıldığını ve süreci yakından takip ettiklerini belirtti. 
Ayancık sahil yolundaki 10 kilometrelik bölümünün çalışmalarına başladığını hatırlatan Giresun, Sinop-Ayancık yolunun ise Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun ziyareti esnasında gündeme alınacağını söyledi.

MEYDAN PROJESİ İHALE AŞAMASINA GELDİ
Açıklamasında Sinop Meydan projesine ilişkin son durumu da paylaşan Giresun, projenin Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandığını ve ihale aşamasına geldiğini kaydetti. Giresun yeni yılla birlikte meydan projesinin start alacağını da müjdeledi.

TOKİ KONUTLARINA İLİŞKİN SON DURUM VE YENİ TALEPLER
Sosyal medyada TOKİ projesi hakkında da çok sayıda soru aldığını ifade eden Uğur Giresun, “Özellikle Sinop’taki TOKİ konutlarının iptal edildiğine dair asılsız bir haber yayıldı. Bu iddia tamamen gerçekdışıdır. Konutlarımız belirttiğimiz alanda inşa edilecektir. Şuan projesi çiziliyor. İnşallah Mart ayına kadar Sinop merkezdeki konutlarımızın ihalesi yapılmış olacak. Diğer yandan Ayancık, Dikmen ve Gerze ilçelerimizin de TOKİ talepleri var. Bu talepleri de bir sonraki etaplarda değerlendirip gerekli girişimlerde bulunacağız. Cumhurbaşkanımızın her yıl 100 bin konut hedefi var. İnşallah ilerleyen yıllarda TOKİ tarafından Sinop’umuza çok daha fazla konut kazandıracağız. Bu noktada ilçelerimizin taleplerini de ileteceğiz” dedi.

SİNOP BÖLGEDE EN FAZLA SAĞLIK YATIRIMI ALAN İLLER ARASINDA
Sinop’a yapılan sağlık yatırımlarının ve doktor atamalarının vatandaşları memnun ettiğini ifade eden Uğur Giresun, “Şunu büyük bir mutlulukla söylemeliyim ki önceki yıllarda hemşerilerimizin bizlere ilettiği taleplerin başında doktor atamaları ve hastaneler geliyordu. Sosyal medyadan gelen yorumlara bakınca bir iki husus dışında sağlıkla alakalı ciddi bir ihtiyacın kalmadığını gördüm. Zira Sinop bölgemizde en fazla sağlık yatırımı alan iller arasında yer aldı. Merkez ve ilçelerimizde başlattığımız sağlık yatırım hamlesiyle ve 2020 yılında yapılan rekor orandaki doktor atamasıyla gerçekten sağlıkta büyük adımlar attık. Atmaya devam edeceğiz. Malum Atatürk Devlet hastanemizin hizmet rolünü A-2 sınıfına çıkarttık. Bu sebeple hastanemize farklı branşlardan yeni doktorlar gelmeye edecek. Şuan Türkeli ve Gerze Devlet hastanelerimizle ilgili talepler yazılmış. Türkeli Devlet Hastanemizin yer tahsisi yapıldı. Çalışmalara en kısa sürede başlanacak. Gerze Devlet Hastanesiyle alakalı da gerekli girişimlerde bulunacağız. Yine Dikmen ilçemizden gelen bazı talepler var. Oraya çok güzel bir entegre sağlık merkezi kazandırdık. İnşallah sağlık merkezinin hizmet sınıfını daha da genişleteceğiz. Sağlıkla ilgili tek bir hedefimiz var: hemşerilerimizin sağlık hizmetlerini bundukları ilçelerden kolayca alabilmesi. Bunu büyük oranda başardık” diye konuştu. 

KÖYLERİN YOL VE ALTYAPI İHTİYAÇLARI
İl Başkanı Giresun, köylerin yol ve altyapı sorunlarına ilişkin taleplerin de olduğunu ifade ederek gerekli planlamaların yapıldığını belirtti.
Giresun; “2020 yılı içinde Sinop ve ilçelerimize bağlı köylerde 280 kilometrelik yolu asfaltla buluşturduk. Bu rakam önceki yıllara oranla rekor seviyede, ancak elbette yeterli değil. Bazı köylerimizin hala yol, kanalizasyon ve su gibi altyapı ihtiyaçları var. Bu noktadaki talepleri de titizlikle değerlendiriyoruz. Yeni yılla birlikte bu çalışmalara da ağırlık vereceğiz. Köylerimizden gelen talepler başımızın tacıdır” dedi.

İSTİHDAM VE TARIMSAL KALKINMA
“Şehrimizi önemli yatırımlarla buluştururken, insanımızı da ihmal etmemeliyiz” diyen Başkan Giresun, vatandaşların istihdam konusunda da taleplerde bulunduğunu belirtti.
İstihdamın da en az diğer yatırımlar kadar önemli olduğunu vurgulayan Giresun, “Sinop’a yatırımı artırmak, bu noktada iş insanlarını teşvik etmek, Organize Sanayi Bölgemizi büyüterek yeni iş sahaları oluşturmak da birinci önceliklerimiz arasında. Mesela Durağan ilçemizde sanayi sitesiyle alakalı yoğun bir talep var. İnşallah Durağanımıza güzel bir sanayi sitesi kazandıracağız. Bu da ilçemizde önemli bir istihdam alanı oluşturacak. Şuan yer belirlendi. Yakın zamanda çalışmalar başlayacak Diğer yandan Saraydüzü ve Dikmen gibi yoğun göç veren ilçelerimizde de gençlerimize yeni istihdam alanları oluşturmamız gerekiyor.  Sosyal medyadan bu gibi talepler de aldım. Zaten konuya ilişkin devam eden bir çalışmamız var. İstihdam konusuna da önümüzdeki süreçte çok daha fazla mesai harcayacağız” şeklinde konuştu.

Giresun kırsal kalkınmaya ilişkin de taleplerin olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Tarıma yönelik yeni adımlar bekleyen hemşerilerimiz var. Özellikle tarım ve üretimin desteklenmesi, şehrimizin kırsal kalkınma programına dâhil edilmesi gibi çok değerli fikirler var. Bununla alakalı da çalışmalarımız devam ediyor. Devletimizin de bu konuda önemli ciddi destekleri var. İnanıyorum ki yakın gelecekte arzu ettiğimiz noktaya ulaşacağız.”

 “SİNOP’UN GELECEĞİ İÇİN ORTAK AKILLA HAREKET EDECEĞİZ”
Kendisine iletilen her talebi titizlikle incelediğini belirten Giresun, “Eğitim, turizm ve sosyal sorumluluk projeleriyle alakalı da hemşerilerimizden çok değerli fikirler aldık. Özellikle kadınlarımızın üretime katılma yönündeki talepleri bizim için çok değerli. Diğer yandan engelli kardeşlerimiz için birbirinden kıymetli projeler önerildi. Sokak hayvanlarıyla alakalı da dikkat çeken projeler var. Gerçekten yapılan her yorumda şehrimizi bir adım öteye taşıma gayesi gördüm. Yorumlarıyla, uyarılarıyla, eleştiri ve önerileriyle katkı sağlayan tüm Sinoplulara şükranlarımı sunuyorum. Belki tüm talepleri aynı anda hayata geçiremeyiz. Ama her talep için Sayın Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş ve teşkilatımızla birlikte azami gayret göstereceğimize emin olun. Bundan sonra da şehrimizin geleceği için ortak akılla, omuza omuza hareket edeceğiz. İnanınki Sinop’u güzel günler bekliyor, tabii sizlerin katkısıyla” ifadelerini kullandı.

 
 

Editör: Vitrin Haber