İl Genel Meclisi eski Başkanı Uğur Giresun  2015 seçimlerinde Sinop’tan milletvekili olmak için resmi başvurusunu yaptı.

Muhtarların çoğunlukta olduğu kalabalık bir grupla AK Parti İl Başkanlığına gelen Uğur Giresun başvuru öncesinde kendisini desteklemeye gelen kalabalığa hitap etti.

Sinop'u  daha güzel bir geleceğe taşımak için yola çıktıkların söyleyen Giresun “Yeni Büyük Türkiye yolunda şehrimize, vatanımıza ve aziz milletimize faydalı olabilmenin bir borç olduğunu düşünerek; bilgi, tecrübe ve deneyimlerimi bu aziz milletin ve Sinop halkının yararına kullanmak için yola çıktık. Ben bu duygular içerisinde bugün burada bulunan-bulunamayan, ama kalplerinin, gönüllerinin benimle olduğunu bildiğim bütün arkadaşlarıma sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum” dedi. 

Vatandaşın ve özellikle de gençlerin sesi olmak için bu göreve talip olduğunu söyleyen eski iİl Genel Meclisi Başkanı AK Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı Uğur Giresun konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Sinop’umuzun genç istihdamına katkı sağlamak, Daha güçlü Sinop, daha güçlü Türkiye için bu kutsal yoldayım.”  “Biz, bu yolda AK Parti'nin bir neferiyiz. Bu yola onun için çıktık. AK Parti’den milletvekili aday adaylığımı açıklıyorum. Allah bizi sizden, sizi bizden, bizi birbirimizden ayırmasın. Aday adaylığımın başta Sinop'umuza, ülkemize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum. Daha önce AK Partili dava arkadaşlarımızla beraber pek çok çalışmalarda birlikte olduk. AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği,  AK Parti İl Teşkilat Başkanlığı ve Ekonomik islerden sorumlu il başkan yardımcılığı görevlerini yürüttüm. 2007 seçimlerinde 3.sira milletvekili adayı oldum, 2009-2014 yılları arasında il genel meclis üyeliği ve başkanlığı görevinde bulundum ve hemşerilerime hizmet etmek için elimden gelen gayreti gösterdim. Ben Sinop’un bir çocuğu olarak Sinop'un sorunlarını, Sinop'un kaynaklarını, avantajlarını, dezavantajlarını iyi biliyorum. Bu bir aşk, sevda işi. Biz Yunus Emre gibi, "Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik" diyoruz. 2023 hedeflerine ulaşmada ve Aziz Milletimizin 100 yıldır hasret, heyecan ve özlemle bekledikleri, Büyük Devlet, Büyük Millet olma yolunda yapılacak çalışmaların, sevincini ve heyecanını yaşayabilmek, halkımıza yoldaş olabilmek için bugün buradayım. Sinop'un 470 köyünün 1481mahallesinin merkez ve 8 ilçesinin problemlerini biliyorum çözmek için buradayım. Sinop halkının vekili olmak benim için onur vesilesi olacaktır. Bu kutsal hizmet yarışına katılan tüm aday adaylarına çıktıkları yolda başarılar diliyorum. Bugüne kadar Sinop’umuza hizmet yolunda çalışan tüm Milletvekillerine şükranlarımı sunuyorum. Bugün ve bundan sonra ister aday olalım ister olmayalım il Başkanımızın şahsıma tevdi ettiği görevleri sorumluluk bilinci içinde yerine getirmeye çalışacağım. Seçim sürecinde yoğun çalışma temposunu girecek basta il Başkanımıza ve yönetimine ilçe başkanları ve yönetimlerine il ve ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ve yönetimlerine Belediye başkanları ve belediye meclis üyelerimize il genel meclis üyelerimize kısacası tüm ak sevdaya gönül veren dostların Allah yar ve yardımcısı olsun dileğiyle; Saygılarımı sunuyorum”

Uğur Giresun daha sonra kendisini destekleyenlerin alkışları arasında başvuru evraklarını AK Parti İl Başkanı Ali Çöpçü’ye teslim etti.

Editör: Vitrin Haber