CHP’li Karadeniz, Gerze Adliyesini Meclis gündemine taşıyarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Karadeniz, adliyenin fiziki şartlarının ihtiyacı karşılamadığına dikkat çekerek, şu bilgileri verdi: “Gerze ilçemizin Adliyesi, Hükümet Konağı içerisinde bulunmaktadır. Gerze Hükümet Konağı ise, 1956 yılında yapılmıştır. 3 katlı binanın her katında iki farklı kurum bulunan bu binada Gerzelilere hizmet verilmeye çalışılmaktadır. Ayrıca adli teşkilat bulunmayan Dikmen ilçemizin adli iş yükü Gerze Adliyesinin iş yükünü artırmakta, adliyenin fiziki şartları ihtiyacı karşılamamaktadır. Bu nedenle, Gerze ilçesine acil bir şekilde günümüz şartlarına ve çağın gelişmelerine uygun, kaliteli ve iyi işleyen yargı bakımından gerekli olan fiziki yapıların oluşturulmasını sağlamak amacıyla ihtiyacı karşılayacak nitelikte yeni ve modern Adliye Hizmet Binası yapılması gerekmektedir.”

KARADENİZ, SORULARIYLA BAKAN BOZDAĞ’A VERİLEN SÖZLERİ HATIRLATTI
Sinop Milletvekili Karadeniz, Bakan Bozdağ’a “Gerze Adliye Sarayı ile Gerze Hükümet Konağı'nın yeni hizmet binalarında hizmet vermesi için yer tahsisinin yapıldığı, yeni adliye binasıyla ilgili olarak Sizinle görüşüldüğü ve 2017 yılı yatırım programına alınacağı kamuoyuna yansımıştır. Ancak, Gerze için verilen bu sözlerle ilgili olarak neden 2017 yılı yatırım programına ödenek konulmamıştır?” diye sordu. Karadeniz, Bakan Bozdağ’ın şu soruları yanıtlamasını da istedi: Gerze Adliyesinin Hükümet Konağı’ndan ayrı bir binada hizmet vermesi içingünümüz şartlarına ve çağın gelişmelerine uygun yeni bir adliye binası yapmayı planlıyor musunuz? Gerze Adliye Sarayı, 2013 yılında kapanan cezaevinin bulunduğu araziye mi yapılacaktır? Yoksa başka bir planlama mı yapılmaktadır? Gerze yeni adliye sarayına ne zaman kavuşacaktır?
 
Editör: Vitrin Haber