Cumhuriyet Halk Partisinin 97. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. İskele meydanı Atatürk anıtı önünde düzenlenen törende CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. Daha sonra saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam eden törende Cumhuriyetin ve Cumhuriyet Halk Partisinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hitaben bir konuşma yapan CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, kendilerine devredilen emanetin yılmaz koruyucuları olduklarını söyledi. Yüksel; “Temellerini 4 Eylül 1919’da Sivas Kongresinde attığınız, 9 Eylül 1923’te de kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin, bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız.

Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizm karşısındaki kararlığını, Kuvayı Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini, 97’ nci kuruluş yıldönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz. Yegâne amacımız, sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmektir. İlke ve Devrimleriniz ile II. Yüzyıla Çağrı Beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi, işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz” dedi.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ EZİLENLERİN VE HALKIN PARTİSİDİR
Konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisinin ezilenlerin ve halkın partisi olduğunun altını çizen CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, CHP’nin geçmişte olduğu gibi bugünde halkını kucakladığını ve kucaklamaya devam edeceğini söyledi. Yüksel; “Türkiye Cumhuriyetini ve demokrasiyi kuran Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin aydınlık geleceği için “ezilenlerin ve halkın partisi” olarak halkımızı kucaklamış ve kucaklamaya devam edecektir. Cumhuriyet Halk Partisi, geçmişten aldığı gücü ve birikimi değişim ve güçlü bir Türkiye umuduyla yarınlara taşıyacak, tıpkı bundan önce olduğu gibi bundan sonrada haklının ve halkın yanında olmaya devam edecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisine gönül verenler 97 yıldır, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız, laik, çağdaş bir hukuk devleti olarak var olması ve güçlenmesi için çalıştı, çalışıyor ve bundan sonra da çalışacaklardır” diye konuştu.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ BAKANLIĞA VERİLEN DİLEKÇEYLE DEĞİL, KURTULUŞ SAVAŞI SİPERLERİNDE KURULMUŞTUR
Türkiye’nin geçmişini inşa eden Cumhuriyet Halk Partisinin, bakanlığa verilen dilekçelerle değil kurtuluş savaşı siperlerinde kurulduğunu belirten CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, bu köklü partinin Türkiye’nin geleceğini inşa etmede kararlı olduğunu söyledi. Yüksel; “Geçmişi inşa eden Cumhuriyet Halk Partililer, geleceği de inşa edecek kararlılıktadır. Çünkü bakanlığa verilen dilekçeyle değil, kurtuluş savaşı siperlerinde kurulan Cumhuriyet Halk Partisinin geçmişi, geleceğimizin garantisidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, her ne koşul altında olursa olsun, bedeli ne olursa olsun adaleti, insan haklarını, demokrasiyi, laikliği, sosyal hukuk devletini savunacağız ve bunun için mücadele etmeye kararlıyız.
Mücadelemiz, hâkimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir.

Aziz Atam; Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi’nin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber