Adalet ve Kalkanıma Partisi (AK Parti) Sinop il Sosyal İşler Başkanlığı Sinop’ta yaşayan otistik çocukları evlerinde ziyaret etti.

AK Parti Sinop İl Sosyal İşler Başkanı Nilgün Şahin ile İl Sosyal İşler Başkan Yardımcısı İlker Kocabaşoğlu ve yönetim kurulu üyeleri "Otistik Çocuklar Farkındalık Ayı" nedeniyle otistik çocukları evlerinde ziyaret etti. Düzenlenen ziyaretler kapsamında otizmli çocukların ev yaşantıları, sosyal hayatları hakkında ailelerinden bilgilerin alındığı ziyarette konuşan AK Parti Sinop İl Sosyal İşler Başkanı Nilgün Şahin, "Yılın 12 ayı sürdürdüğümüz bu etkinlikler kapsamında, engelli çocuklarımızı hem eğitim aldıkları alanlarda, hem de sosyal yaşantılarını sürdürdükleri evlerinde ziyaret edip, öğretmenleri ve ailelerinden bilgi alıyoruz. Bu bilgiler doğrultusunda oluşturduğumuz raporları bağlı bulunduğumuz başkanlığa iletiyor varsa sıkıntı ve problemler giderilmesi için çalışıyoruz" dedi. Otizmin nedeni bilinmeyen bir hastalık olduğunu belirten Şahin, "Tüm dünyada yıl geçtikçe otizmli çocukların sayısı artmakta. Bunun tek ilacı eğitim. Bu eğitimlerin küçük yaşta başlaması gerekiyor. AK Parti olarak otizmli çocuklara ve ailelerine destek olmak, yanlarında olduklarını hissettirmek amacıyla bu ziyaretleri gerçekleştirmekteyiz. Bu kapsamda çalışmalarımız değişik engelli gruplarında da sürüyor. Bizde bu tür etkinlerimiz ile hem vatandaşlarımızı bilinçlendiriyor, hem de bu alanda yapılabilecek çalışmaların, projelerin neler olabileceği üzerinde tespitlerde bulunuyoruz. AK Parti, engellilerle ilgili çalışmalarını sadece 1 ay değil devamlı sürdüren bir partidir. Her kesimin yanında olan AK Parti, engellilerin de her zaman yanındadır. Hükümetimiz Cumhuriyet tarihinde ilk kez engellilerle ilgili bir yasayı çıkarttı. Söz konusu yasa, o günün şartlarında eğitimden, sağlıktan yeterince istifade edemeyen kişiler için önemli bir altyapı oluşturdu. Yeni gelişmeler doğrultusunda yasa yeniden yapılandırılacaktır. Yaptığımız bu ziyaretler ve etkinliklerle alakalı hazırladığımız raporu genel merkezimize sunmak kaydıyla, çocuklarımız için daha neler yapılabilir, nasıl bir yol çizilebilir bunun cevabını bulmuş olacağız” diye konuştu. 

Otizm hastası çocukların aileleri de yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu belirterek “AK Parti hükümeti tarafından çıkan bu yasayı çok önemsiyoruz. Bazı eksikliklerin giderilmesi ve yeniden yapılandırılmasını bekliyoruz. Ayrıca halkın Otizm konusunda bilinçlenmesi hakkında atılacak her adımın arkasındayız” dediler.

 

 

Editör: Vitrin Haber