"Çanakkale zaferimizi sessiz dünyalara anlatıyoruz" adlı proje kapsamında Almanya’dan gelen Avrupa Türk Engelliler Derneği (Avted) üyeleri, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’u makamında ziyaret etti. Çanakkale’ye gitmeden önce Ankara’da birtakım resmi temaslarda bulunan Avted üyelerinden oluşan 16 işitme engelli ve 8 yönetici Sinop eski AK Parti Milletvekili olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy tarafından ağırlandı. 

Avted üyeleri, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) ve Uluslararası Engelliler Eğitim ve Spor Derneği tarafından desteklenen proje kapsamında sırasıyla YTB, TBMM, İnsan Hakları Komisyonu, Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı gibi kurumları ziyaret ederek yetkililere sorunlarını anlattılar. 

Avted Başkanı Cemil Çelik, Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve beraberindeki heyete 8 yaşında olan derneklerinin ziyaretlerdeki amaçlarının, devlet yetkililerini tanımak ve devletin işleyişini yerinde görerek sorunlara çözüm bulunmasını sağlamak olduğunu söyledi. Yurtdışındaki işitme engellilerin yüzde 98`inin Türkçe işaret dilini bilmediğine dikkat çeken Çelik, "Bu dili öğrenmek ve öğretmek istiyoruz. Bu konuda bizlere Türkçe işaret dilinde eğitim verecek öğretmenler gönderilmesini talep ediyoruz. Birde sizden salon tahsis edilmesini istiyoruz" dedi.

Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, ilk defa Türk işaret dilinde eğitim verilmesi talebiyle karşılaştıklarını ve bu durumun kendilerini sevindirdiğini söyledi. Ersoy; ''Haklarınızı veririz, bu çok kolay. İşaret dilindeki tercümanlarımızı Türkçe işaret dilinde eğitim vermek üzere sizler için görevlendirebiliriz. Bizimle işbirliği yaparak bize Avrupa‘da yol gösterirseniz, biz sizinle her türlü çalışmaya varız'' dedi. Sıcak geçen sohbet sonrası heyetle birlikte Ankara’ya gelen Sinoplu Gazeteci ve ASIDER Başkan Yardımcısı Erdal Altuntaş ile de sohbet eden Mehmet Ersoy, işitme engellilerin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirtti. Avted üyeleri daha sonra YTB Başkanı Dr. Kudret Bülbül, İnsan Hakları Komisyonu Başkan Vekili Fatma Benli ve meclisin tek engellisi olan Bursa Milletvekili Bennur Karaburun`u da ziyaret ederek görüşmeler yaptılar.

 
Editör: Vitrin Haber