Milletvekili Mehmet Ersoy, geçen hafta açılışları yapılan Boyabat Barajı ve Hidreolektrik Santrali (HES) ile Karadeniz Sahil Yolu'nun en önemli akslarından biri olan ve Samsun'u Sinop'a bağlayan Yakakent Gerze Yolu'nu değerlendirdi.

Tüm bu yatırımlarda emeği geçenlere teşekkür eden Mehmet Ersoy, "Bugün Allah'a şükür 750 milyar dolarlık milli gelire ulaşmış, 400 milyarlık bütçe yapabilen, bu bütçesinden 60-70 milyar gibi rakamları eğitimine sağlığına ayırabilen, artık İstanbul'dan Kars'a hızlı tren projeleri yapabilen, 22 bin kilometre bölünmüş yol ağına ulaşmış olan, 75 milyon nüfusuyla gerçekten büyük, gerçekten güçlü bir ülkenin vatandaşları olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bütün bu açılışlar, bütün bu yansımalar bu gücün, bu başarının birer yansımasıdır. Bu gün yaşadığımız haklı gurur 1071'den bu yana bu toprakları vatan kabul etmiş, bu topraklar için mücadele etmiş her kesindir.

Bu gün milletimizin hizmetine sunulan bütün bu eserler cumhuriyetin çocuklarınn eseridir. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Ülkemizde bütün bu güzellikler yaşanırken, elbette ki Sinop'umuzun da bu güzelliklerden en azami derecede istifade etmesi için iktidarıyla muhalefetiyle, kamusuyla özel sektörüyle hepimiz el birliği ile üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getirmek zorundayız. Şayet eksiklerimizi tamalamakta herhangi bir kusurumuz olduysa hepsini telafi etmek için gecemizi gündüzümüze katarak inançla, şevkle, kararlılıkla çalışacağımıza hiçbir vatandaşımızın kuşkusu olmasın. Açılışını yaptığımız Yenikent-Gerze yolu başta olmak üzere, yine geçtiğimiz hafta açtığımız Boyabat Barajı ve Hidrolektrik Santrali (HES) hepimizi çok heyecanlandırdı. İlimizin diğer noktalarında yapılan hizmetler yanında böyle devasa ulusal ölçekte eserler arasına girmiş projelerin gerçekleşmesi noktasında emek veren, bu inşaatlarda hayatları pahasına çalışarak bu günleri görmemize vesile olan firma sahibinden en alt seviyede çalışan işçisine kadar herkese minnetlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.


Editör: Vitrin Haber