AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, BDP'li vekillerin Sinop ziyaretiyle birlikte başlayan olaylar ardından gelişen süreci değerlendirdi. Milletvekili olarak şov yapmanın yakışık olmayacağını vurgulayan Ersoy şunları söyledi; "Pazartesi günü ilimizde yaşanan olaylar üzerine açıklama yapmadım, TV proğramlarına katılmadım. Hemşehrilerimizden de yoğun baskı gördüm bazı tartışmalara cevap vermem için. 

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki milletvekillerine düşen bu tür olaylardan kendine şov fırsatı çıkarmak değil, sürecin sağduyulu işlemesine katkıda bulunmaktır.

Heyetin ilimize girişinden itibaren bu görev yapılmaya çalışılmış, il valisi, emniyet müdürü, kanaat önderleriyle sürekli görüşülecek, Sinop ve Sinoplunun adının şiddetle anılmaması, üzücü hadiselerin olmaması, hiçkimsenin ve hemşehrilerimizin bundan zarar görmemesi için yoğun gayret gösterilmiştir. 

Ertesi gün olaylar genel olarak değerlendirilirken, özele inilmiş ve isimler telaffuz edilmiştir. Ve benim için bu saatten sonra söylenecek birşeyim kalmamıştır..

"Bunu Kendime Yakıştıramam"

Olaylar sonrası açıklama yapmamasını eleştirenlere cevap veren Mehmet Ersoy; üzeri kapalı yaptıkları açıklamalarla birilerini deşifre eden siyasileri eleştirdi. Ersoy; "Boyabat'ta işinin başında olduğu halde olayların organizatörü olarak suçlanan ve birilerine hedef gösterilen değerli gençlik kolları başkanımıza sahip çıkmamak gibi bir tutumumuz olamaz. Ya da bir gencimizin zamanında gençlik kolları başkanımız olması işaret edilerek (orada bulunuş amacına bakılmaksızın) partimizin suçlanmaya çalışılmasını kabullenmiyoruz. Ancak; bu yalanlara ve beyanlara parti sözcülerimiz zaten cevap veriyor. Herkes kendisi de çıkıp açıklama yapıyor. Bizler bu anlayışla siyaset yapmıyoruz ve yapmayacağım da. Birilerinden geri kalmayacağım, 'hayır orada olanlar bizimkiler değildi, esas sizinkiler vardı' diye videoları izleyip orada bulunan CHP li gençlerimizi çıkarıp deşifre etmeyi, hedef göstermeyi kendime yakıştıramam. Ben Sinop milletvekiliyim. Görevim ayrım yapmadan bütün hemşehrilerimi kucaklamak,vakarımızı kaybetmeden ilime hizmet etmek olacaktır.
Editör: Vitrin Haber