Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Belediye Başkanı Baki Ergül’e yaptığı açıklamayla cevap verdi.

12 Haziran 2012 tarihli gazetemizde yayımlanan “AK Parti Milletvekili Mehmet Ersoy Belediyeyi verin nasıl belediyecilik yapılıyormuş herkese gösterelim” başlıklı haberimiz üzerine Belediye Başkanı Baki Ergül bir açıklama yapmış, Milletvekili Mehmet Ersoy’un bilgisi olmadan yorum yaptığını söylemişti. Bunun üzerine kendi internet sitesinde Belediye Başkanı Baki Ergül’e cevap niteliğinde bir açıklama yapan AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, iddiası olmayanın siyasetinin de olamayacağını söyledi. 

Ersoy açıklamasında; “09 Haziran cumartesi günü gelincik mahallesi pazaryerini ziyaretim sırasında, pazaryerinin üstündeki açık alanı göstererek kapattırmamı isteyen pazarcı kardeşlerime  “ belediye’yi bize verin belediyecilik nasıl yapılır gösterelim” cümlesini kullandım. Bunun üzerine Sinop Belediye Başkanı Sayın Baki Ergül’ün bazı basın organlarına yansıyan oldukça uzun açıklamasına şahit olduk. Bu açıklama üzerine affınıza sığınarak kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum” dedi.

Siyaset yapan insanların daha hoşgörülü olması gerektiğini söyleyen Ersoy; ”Ben sadece partimizin bir iddiasını dile getirdim. Kimseye hakaret etmedim, kimsenin uzmanlığını test etmedim. Daha iyi yapamayız mı demeliydim?  iddiası olmayan siyaset olabilir mi? 25 yıllık yöneticilik kariyerimden sonra siyasete girdim ve şu anda, yaptığı uygulamalar bütün dünyada ilgiyle izlenen AK Parti’nin yerel yönetimler başkan yardımcısıyım. Dolayısıyla Türkiye’nin yerel yönetim siyasetini belirleyen mutfakta çalışıyorum.  Ama sayın başkan kadar öğrenecek bir şeyi kalmamış bir siyasetçi olamadım. Sayın Baki Ergül dahil herkesten birşeyler öğrenmekten sadece mutlu olurum. Ancak şunu bilirim çatıdan düşen malzemeyi yerine koydurup insanların ıslanmasını önlemek için 35 yıllık mühendis olmak gerekmez, sadece onların yerinde olabilmek gerekir.” şeklinde konuştu. 

Siyaset yaparken partili-muahlif ayrımı yapmadan hizmet ettiklerini belirten AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy açıklamalarını şu ifadelerle tamamladı. “Biz Sayın Engin Altay ve Gerze Belediye Başkanı Sayın Osman Belovacıklı’yla birlikte Ankara’da bir araya gelip Ulaştırma Bakanımızdan ilimize yatırım almaya, partili - muhalif ayrımı yapmadan hizmet etmeye çalışırken, Sinop Belediye Başkanının bir cümlelik eleştiriye sayfalarca açıklama yapmakla meşgul oluyor olmasını ilimiz adına talihsizlik olarak görüyorum. Bundan böyle hakkımda yapılan bu türden açıklamaları da cevaplamayacağımı bilgilerinize saygıyla sunarım”    
Editör: Vitrin Haber