TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, gezi parkı olaylarının 1. Yılında, geride kalan süreçte yaşananları değerlendirdi. Ersoy; “Vatandaşımız, tahriklere kapılmadı, olayların 1. Yılında sağduyusunu korudu” dedi. 

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy  geçtiğimiz yıl içerisinde taksim gezi parkı alanındaki ağaçların kesilmesine tepki olarak başlayan gezi olaylarını "sokak terörizmi“ olarak nitelendirdi. Bugünkü süreçte yaşanan gezi olaylarının yıldönümünde vatandaşların sağduyulu davrandığını ifade eden Ersoy; “Günlerdir süren çağrılara, propagandalara, kampanyalara rağmen milletimiz sağduyulu davrandı ve aslında çevresel bir tepki olarak gösterilip sonrasında sokak terörizmine dönüştürülen gezi olaylarının yıldönümünde sokağa çıkmadı" dedi.
Türk milletinin asla tahriklere kapılmayacağını söyleyen TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy kişisel internet hesabından yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Bir kez daha gördük ki, ne lüks konutlarında oturup kendi çocuklarının başını okşarken gariban çocuklarını sokağa, direnişe davet eden Beyaz Türklerin tweetleri, ne siyasi bir hareket olarak bekleneni asla veremeyen, üretmekten, yapıcılıktan ve alternatif olabilmekten uzak, tükenmiş CHP'nin vandalizmin gözünü kan ve şiddet bürümüş yağmacı, yıkıcı teröristlerinden medet uman milletvekilleri, ne de BBC, CNN, Alman, İngiliz, Fransız, İsrail medyasıyla aynı çizgide saf tutan, hatta kendi ülkesine karşı onlardan çok daha kışkırtıcı olan, Sözcü, Halk TV, Ulusal TV, Zaman, Bugün, Todays Zaman gibi basın yayın organlarının bütün kindarları şükürler olsun amacına ulaşamadı.

Siyasal iktidara karşı, özelinde de sadece Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yapılan bu hareketin aslında ülkemize karşı yapılan bir mücadele olduğunu taraflarının kimler olduğuna bakarak çok iyi gören halkımız, onların bazen kullanmak istediği demokratik haklarını kendi emellerine alet etmek isteyen, bunun için çocukların kanından, annelerin gözyaşından bile faydalanmaktan çekinmeyen gözünü kin ve hırs bürümüş siyaset anlayışının çağrılarına prim vermeyerek sandığa saygılı ol, adam ol mesajını verdi..

Bu duruşla eninde sonunda gerçekler görülecek, Türkiye düşmanlarının hevesleri kursaklarında kalacak, yakan, yıkan, yağmalayanlara çanak tutan ve bunları alınlarından öpen zihniyet kaybedecek, birliğimiz, beraberliğimiz ve işleyen demokrasimizle milletimiz kazanacak. Teşekkürler Türkiye

Editör: Vitrin Haber