AK Parti Milletvekili Ersoy'un; "Belediyeyi bize verin belediyecilik nasıl yapılıyormuş herkese gösterelim" sözlerine Belediye Başkanı Baki Ergül tepki gösterdi.

Yapılan açıklamaların gerçekle hiçbir ilgisinin olmadığını söyleyen Belediye Başkanı Baki Ergül; "Gazetelerde yayınlanan haber üzerine açıklamada bulunma gereği hissettim. Sayın vekil sanırım cumartesi pazarında vatandaşlarla sohbet ederken burada hiçbiri doğru olmayan ifadeler kullanmış ve bu ifadeler beni ziyadesiyle üzmüştür. Halbuki sayın vekil bunları benimle paylaşmış olsaydı ben ona bunların doğruluğunu ifade ederdim kendiside yanlış beyanat vermek durumunda kalmazdı" dedi. 

Belediye 5 sene sizdeydi bu süre içinde yaptığınız bir tane işi gösterin bana bende saygı duyayım!

Göreve geldiği günden bu yana belediye olarak Sinop'ta milat sayılabilecek bir çok iş yaptıklarını söyleyen Ergül; "Sayın vekil "belediyeyi bize verin belediyecilik nasıl yapılıyormuş herkese gösterelim" demiş. Bende şimdi soruyorum kendisine bu belediye 5 sene sizdeydi yaptığınız bir tane iş gösterin bende saygı duyayım. Siz yaklaşık 2 yıldır Sinop'un vekilisiniz. Bırakın 5 seneyi geride kalan 2 yılda yaptığınız bir şeyi söyleyin, ben Sinop adına şunu yaptım deyin bende bir Sinoplu olarak size teşekkür edeyim, buna saygı duyayım. Ama eğer böyle olacaksa ben size yapmadığınız bir çok işi söyleyebilirim. Bunu da kendi adıma değil halkımız adına söylerim. Sinop'ta gümrük başmüdürlüğü vardı, sayın vekile soruyorum, ne yaptınız burayı, neden görevinizi yapmadınız, neden kapanmasına engel olmadınız. Sinop'ta orman bölge müdürlüğü vardı burası da kapandı. Sizin göreviniz bunlar, sizin göreviniz belediyecilik değil. Kaldı ki bu konuda hiç mütevazi değilim. Siz belediyecilik konusunda benimle tartışamazsınız. Ben 35 yıllık mühendisim. Neyin nasıl yapılacağını birazcık bilirim. Siz bana yaptıklarınızı söyleyin ben saygı duyayım. Ben size yaptığım bin tane iş söylerim ama sizde saygı duyacaksınız. Biz Sinop'ta 3 senelik belediye başkanlığım süresince Belediyece ekonomik sıkıntılar içinde olduğumuz halde milat sayılabilecek işler gerçekleştirdik. Bunu daha iyi yapabileceğinizi bilsem ben bu görevi gönüllü olarak size bırakırım. Ben Sinop adına çalışıyorum. Böyle doğru olmayan bilgilerle Sinopluları yanıltmanızı çok doğru bulmuyorum" şeklinde konuştu.

Belediyecilikte işlerin nasıl yapılabileceği konusunda benim sayın vekilden alabileceğim hiçbir şey yok! 

Cumartesi Pazarını gezen Milletvekili Ersoy'dan belediyecilik alanında alabileceği bir şeyin olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Baki Ergül; "Siz cumartesi pazarına bakmışsınız. Gelin meydankapı pazaryerine bir bakın. Karadeniz'de böyle bir pazaryeri var mı. Aşiyan pazaryerine bakın. Geldiğimde durumu içler acısıydı. Şimdi ise çok güzel bir pazaryeri yaptık orayı da gezin. Cumartesi pazaryerine gelince, evet kaldırımları bozuk bunu bende kabul ediyorum. Ama bunun bir nedeni var. Şehir giriş yolu yapımı başladı. Şimdi kaldırımları yap, 15 gün sonra kır yol yap. Böyle bir sistem dünyanın hiçbir yerinde yok. Yolun oradan geçmesini bekliyorum. Benim gelincik mahallesi sakinlerine bir sözüm var. Oraya hem bir üst geçit yapacağım hem de oradaki kaldırımlar yenilenecek ve Sinop'a yakışır bir hal alacak. Cumartesi pazaryerinde şartlar hiç uygun değil bunun farkındayız. Benim gelecekte o iki yol arasında yaklaşık 3 bin metre karelik alanda çok büyük bir süper market şeklinde, altında otoparkı bulunan Sinop'a yakışır bir yer yapma planım var. Bununla ilgili büyük alışveriş firmalarımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Dolayısıyla öyle belediyeyi bize verin biz daha iyisini yaparız gibi boş vaatlerle bu işler olmuyor. Sinoplular şunu bilsinler. Ben seçimden önce Sinop halkına ne söz verdiysem hepsini tek tek yerine getiriyorum. Yapamadığımız şuanda bir dahaki seneyi bekleyen yalnızca bir işimiz var. Onun haricinde ne söz verdiysem hepsini yapmış durumdayım. Yerel seçimlerde Sinoplular sayın vekile itibar ederler belediye başkanlığını verirler vermezler onu bilemem. Takdir Sinoplularındır elbette. Ama belediyecilikte işlerin nasıl yapılabileceği konusunda benim sayın vekilden alabileceğim hiçbir şey yok. Kendisine teşekkür ediyorum. Ama kendisinin belediyecilik anlamında öğrenmek istediği bir şeyler varsa ben kendisiyle paylaşmaya hazırım. Sinoplular merak etmesinler biz bu işi herkesten iyi biliriz. Böyle eksik bilgilerle de Sinoplu hemşerilimizin kandırılmasına gönlüm razı olmuyor. Kamuoyunun bilgilendirilmesi adına size bu açıklmarda bulunma gereği hissettim" dedi. 
Editör: Vitrin Haber