Sinop'ta 11 dönem Baro Başkanlığı yapan ve 79 yaşında hayatını kaybeden CHP'nin Sinop eski il başkanlarından Avukat Ali Galip Ergül gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Ergül için ilk tören daha önce başkanlık yaptığı CHP Sinop İl Başkanlı önünde gerçekleştirildi. Buradaki törene CHP İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Altay, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop İl Başkanı Avukat İnan Savaş Yüksel, Samsun Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Sinop eski Belediye Başkanı Baki Ergül, Belediye Başkan Vekili Hakan Sönmez, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tolga Kara ile CHP örgütleri ve Ali Galip Ergül'ün yakınları ve sevenleri katıldı.

Törende, İl Başkanı İnan Savaş Yüksel, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve CHP İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Altay birer konuşma yaptı. Konuşmalar ardından Ergül için helallik istendi ve dua edildi. 

Ali Galip Ergül'ün cenazesi 11 dönem başkanlık yaptığı Sinop Barosu önüne getirildi. Ergül'ü karşılayan Sinop Barosu Başkanı Avukat Hicran Kandemir buradaki törende gözyaşlarını tutamadı. "Ben bir ağabeyi ve bir meslektaşı kaybettim" derken kelimeler boğazında düğümlenen Kandemir, Ergül'ün özgeçmişini okudu. Başkan Ergül'ün hatıralarda yaşayacağını belirten Kandemir'in ölümünün Sinop için büyük bir kayıp olduğunu dile getirdi. Burada da istenilen helallik ve yapılan dua sonrası Ali Galip Ergül, öğleni müteakip kılınan cenaze namazı ardından Sinop kent mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi.

15 Mart 1942 yılında Sinop'ta doğan Ali Galip Ergül, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1969 yılında mezun oldu. Sinop Barosuna bağlı olarak 48 yıl avukatlık mesleğini sürdüren Ergül, 1975-2014 yılları arasında 11 dönem Sinop Baro Başkanlığı yaptı. Ali Galip Ergül, Sinop siyasetinde de önemli bir isim oldu. Başkan Ergül, 12 Eylül öncesi ve sonrasında Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) ve Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) uzun yıllar il başkanlığı yaptı. Ali Galip Ergül evli ve iki çocuk babasıydı.

Editör: Vitrin Haber