MHP Sinop İl Başkanlığı tarafından düzenlenen il istişare toplantısına katılmak üzere Sinop’a gelen MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, çeşitli açıklamalarda bulundu. Sinop’un, Türk milliyetçileri için, Türk devletinin önemli olduğu kadar önemli bir il olduğunu söyleyen MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Sinop’ta yıllar boyu, Türk milliyetçilerinin hak ettiği sonuçları alamadığını ama 31 Mart seçimlerinde bu makus kaderin değişeceğine inandığını söyledi. Enginyurt; “Sinop Merkez ve tüm ilçelerde Milliyetçi Hareket Partisinin üç hilalini tepeye dikmeye ant içtik. MHP’nin belediye başkan adayları Sinop’un makus talihini yeneceklerdir. Solcular, yıllardır inadına CHP’ye veriyor Sinop’u. Peki ne değişti Sinop’ta? Göçen göçene, gurbete giden gidene, işsizlik diz boyu, aş yok ekmek yok. Ama olsun biz kazanalım da gerisi önemli değil. İş, aş, ekmek olmayan yerde huzur olmaz. MHP’nin adayları iş için, aş için, memleket için, Türkiye için geliyor. Öyleyse bu adaylara destek verilmeli” dedi.

AK PARTİ SİNOP’TA BİZİ DESTEKLEMELİ
Konuşmasında MHP ile AK Parti arasında yapılan cumhur ittifakına da değinen MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP’nin AK Parti ile 30 büyük şehirde gerçekleştirdikleri ittifakta fire vermeksizin tüm şehirlerde AK Parti’nin adayını desteklediğini hatırlatarak, bu ittifakın bir gereği olarak AK Parti’nin Sinop’ta MHP’nin adaylarını desteklemesi gerektiğini söyledi. Enginyurt; “Özellikle 30 büyük şehirde ittifak yaptığımız AK Partililere sesleniyorum. Biz 30 büyük şehirde sizin adaylarınızı destekliyor, cumhur ittifakı diyoruz. Sizse 17 yıldır Sinop’ta bir iş yapamadınız. Gelin bu sefer kapatın partiyi MHP’yi destekleyin. Bu işin nasıl yapıldığını dost düşman herkese gösterelim. Biz milliyetçi hareketçiler olarak 24 Haziran’da cumhur ittifakına zerre halel getirmedik, sözümüzden dönmedik. AK Parti Türkiye’de yüzde 41 buçuk oy aldı. MHP’de Türkiye’de yüzde 11 oy aldı. Sayın Cumhurbaşkanı da 52 buçuk oy aldı. 41 buçuk ile 11’i topladığınızda 52 buçuk yapıyor. Demek ki MHP’ye oy veren yüzde 11’in tamamı liderinin sözüne sahip çıkıp oyunu Recep Tayyip Erdoğan’a vermiş. Öyleyse AK Partililere artık diyoruz ki, gelin bu sefer değiş tokuş yapıp ödeşelim. Sinop’ta MHP’yi destekleyin, belediyecilik nasıl yapılıyormuş herkes görsün. Sinop’ta turizm nasıl gelişiyormuş, gençler nasıl iş sahibi oluyormuş gösterelim. Biz size hizmet etmek için yola çıktık ve inşallah en iyi şekilde de hizmet edeceğiz” diye konuştu.

MHP’Yİ CHP’LİLEŞMEKLE SUÇLAYANLAR ŞİMDİ CHP İLE KOL KOLA
MHP içerisinde partiye tepki göstererek ayrılanlar olduğunu söyleyen MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP’yi CHP’lileşmekle suçlayıp parti ile yollarını ayıranların şimdi CHP, İYİ Parti, HDP işbirliğinin safında olduklarını söyledi. Enginyurt; “Bizim partimizde tepki göstererek ayrılanlar var. Sinop’ta da var. Ülkücülüğü kendine bırakmayan, başbuğun yolundan gittiğini söyleyen, ablasının koltuğunun altına sığınıp, HDP, CHP, İP ile bir arada olmuşlar. Ankara sıkıyönetim savcısı Nurettin Soyer, başta merhum başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere 300 ülkücüye idam istedi. İşte bu katilin oğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştur. Sonra bu ipsizlerin lideri de diyor ki, kişi babasının yaptıklarından sorumlu değildir diyor. Babası ülkücüleri asmış olabilir, öldürmüş olabilir ama oğlunun ne suçu var diyor. Şimdi ben Boyabatlı Hasan Kara’ya soruyorum, Mustafa Pehlivaoğlu’nun katilinin oğluna nasıl oy vereceksiniz? , nasıl bir arada olacaksınız? Şimdi İYİ Partili olduğunu söyleyip de kendine ülkücü diyenler bunlara nasıl oy verecekler” dedi. 


ÜLKÜCÜ KATİLLERİ İLE BİR OLMAKTANSA ELİNDE ÜLKÜCÜ KANI OLMAYANLARLA BİRLİKTE OLMAK BİZİM İÇİN BİR ŞEREFTİR
Boyabat’ta MHP’den iki dönem belediye başkanlığı yapan ve daha sonra partisi ile yollarını ayırarak İYİ Parti’ye geçen Hasan Kara’yı eleştiren MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Hasan Kara gibi MHP’den ayrılarak İYİ Parti ve CHP saflarına geçenlerin kendilerini, AK Parti ile yaptıkları cumhur ittifakı üzerinden yargıladıklarını belirterek, ülkücü katilleri ile bir olmaktansa elinde ülkücü kanı olmayanlarla birlikte olmanın kendileri için bir şeref olduğunu söyledi. Enginyurt; “Neymiş efendim Boyabat’ta eskiden Hasan Kara varmış, o gitmiş MHP’liler artık orada oy alamazmış. Hasan Kara, aklımızla oynama haddini bil, işine gücüne bak. Sen git, İstanbul Beyoğlu’nda aday yapılan komünist Alper Taş’tan yardım iste ülkücülerden değil. Sen git, İzmir’deki CHP’nin HDP’nin PKK’lı komünisti Tunç Soyer’den yardım iste. Neymiş efendim, yıllardır bu davaya hizmet etmiş. Ettin de bu dava sana ihanet mi etti? Bu dava sana ne kötülük yaptı? Belediye başkanlığı ise yaptın, en iyi yerlere geldin. Bizden bir kötü söz duymadın. Neymiş efendim MHP CHP’leşiyor diye MHP’yi terk ettiler. Hatırlarsınız, Mansur Yavaş diye bir adam var. Bu adam 2014 yılında MHP’den ayrılırken neden ayrıldı biliyor musunuz? Devlet Bahçeli MHP’yi CHP’lileştirdi diye ayrıldı. Şimdi ise CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı. CHP ile HDP ile kol kola olanlar şimdi bize diyor ki, ey MHP’liler siz nasıl olurda size onca hakaret eden Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte olursunuz? Bakın biz 15 Temmuz’u hep birlikte yaşadık. O hainlerin girişiminde biz ülkücüler vatan mevzu bahisse gerisi teferruattır dedik ve bu ülkeye sahip çıktık. İşte o gün verdiğimiz sözün gereği vatan ve millet için AK Parti ile olan kavgamızı erteliyoruz dedik. Önce devlet, önce ülkem sonra partim dedik. Israrla AK Parti ile neden birliktesiniz diye soranlara bu cevabı verin. Ülkücü katilleri ile bir olmaktansa elinde ülkücü kanı olmayanlarla birlikte olmak bizim için bir şereftir” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber