Durağan’da yapılması planlanan küçük sanayi sitesi ile ilgili sanayi esnafı ile bir toplantı düzenlendi. Toplantı ile ilgili değerlendirme yapan CHP Durağan İlçe Başkanı Mustafa Eker, genel anlamıyla olumlu bulduğu toplantıda AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yıldırımın yaptığı konuşmasında sanayi esnafına aba altından sopa gösterdiğini iddia ederek, bu tür konuşmaların siyasi ahlakla bağdaşmadığını söyledi. Eker; “İlçemize yapılması düşünülen küçük sanayi sitesi için konunun muhatapları olan sanayi esnafımızla bir toplantı düzenlendi. Bu toplantıyı ilçemiz sanayi esnafı adına olumlu karşılıyoruz.

Ancak burada iktidar partisinin ilçe başkanı yaptığı konuşmasında sarf ettiği sözlerle esnafımıza aba altından sopa göstermiştir. AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yıldırım’ın esnafımıza yönelik; “siz almazsanız dışarıdan alacaklar var” şeklindeki tehditkar söylemi bir siyasetçiye yakışmamıştır. Aba altından  sanayi esnafına sopa göstermek yakışmamıştır. AK Parti, kendi eriyişini durdurmak için ilçeye dışarıdan getireceği oylarla açığı kapatmak istiyorsa Durağan sanayi esnafını buna alet etmesin” dedi.

SİZLERİN BU RANT ANLAYIŞINI DURAĞANLILARIN VİCDANINA HAVALE EDİYORUM
İktidar partisinin ilçede rant hevesi peşinde koştuğunu belirten CHP Durağan İlçe Başkanı Mustafa Eker, bu rant anlayışını ilçe halkının vicdanına havale ettiğini söyledi. Eker; “Şayet kendinize Durağan dışından ortaklar bulduysanız ya da küçük sanayi sitesini de dışarıdan bulduğunuz yeni ortaklara ihale edecekseniz, sizlerin bu rant anlayışını Durağanlıların vicdanına havale ediyorum. Bu gün ilçede geciken ama yapılması için şeffaflığın üst düzeyde olması gerektiği, siyasetin değil esnafın söz sahibi olduğu, siyasetçinin desteklediği bir yapının  oluşması gerekiyor. Tüm sivil toplum örgütlerini kontrol etmeye kalkmak, bürokrasi ile siyasetle işler hale getirmeye çalışmak sadece ilçeye zarar verir. Asıl olan sivil toplum örgütlerini bağımsız kılmak, destek olmaktır.  Ama ilçemizde daha önemli olan birileri için sivil toplum örgütleri üzerinden yeni rant alanları oluşturmak, siyaseti bu alanlarda  rant için kullanıma açmak olmuş” diye konuştu. 

İKTİDAR İLÇE ESNAFINDAN UMUDUNU KESMİŞ
AK Parti ilçe başkanının yaptığı konuşmasından, İktidar partisinin ilçe esnafından umudunu kestiğini ve umutlarını dışarıdan geleceklere bağladığının anlaşıldığını ifade eden CHP Durağan İlçe Başkanı Mustafa Eker, sanayi esnafının bu yaklaşımı aklıselim bir şekilde değerlendireceğinden emin olduklarını söyledi. Eker; “AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yıldırım’ın kooperatif toplantısında yaptığı ‘biz ilk önce Durağandaki sanayi sitesi esnafının almasını istiyoruz. Siz almazsanız dışarıdan alacak insanlar var’ konuşması sanayi esnafı tarafından da eleştirilmiştir. Bizler dışarıdan gelen yatırımcıya karşı değiliz ama bu dile ve Durağan sanayi esnafını yok sayan, ötekileştiren söyleme karşıyız. Sözünü söyle sanayi esnafı elbette değerlendirir gerekeni yapar aklıselimdir. Ama size tavsiyem madem dışarıdan gelenler; sizin için muteber o zaman oyunuzu da dışarıdan gelenlerden alırsınız. Bizim için muteber olan; yıllardır bu ilçede çivi çakmadığınız, derdine derman olmadığınız, şimdi hep yönettiğiniz, ama hatırını hiç sormadığınız Durağan sanayi esnafı ve diğer esnaf kardeşlerimizdir. Durağan AK Parti ilçe teşkilatı ilçe dışından gelen sanayi esnafına mı umut bağladı? Yoksa sanayi sitesini ilçe dışından birilerine yaptırmak üzere yeni bir rant kapısı ya da antlaşmamı sağladı” dedi. 

MALİYET HESAPLARI DİLERİM Kİ TUTAR!
Eker; yapılması düşünülen 100 m2 alan 50 m2 asma tavan 5.5 m. Yüksekliği  bulunan sanayi sitesinin toplantıda bahsedildiği gibi 160 ile 180 bin TL. arasında olmayacağını, maliyetlerinin örnekleri dikkate alındığında  250 bin TL’nin altına inmeyeceğini iddia etti.  Sanayi sitesinin yapılması halinde kendilerine teşekkür edeceklerini ifade eden  Eker, dükkan sahibi olmak isteyen ve  Şartları tutan kooperatif üyesi esnafın projedeki maliyetin yüzde 30’unu bankaya ödeyerek 5 yıl kredili dükkan sahibi olması düşünülen bu yapının Durağan esnafı için uygun olup olmadığını ise sürecin göstereceğini söyledi.

Editör: Vitrin Haber