CHP Durağan İlçe Başkanı Mustafa Eker, ilçenin gün geçtikçe artan bir eğitim sorunu ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Yüzölçümü bakımı ile Sinop’un en büyük ilçesi olan Durağan’da öğretmen açığı her geçen gün biraz daha arttığını belirten CHP İlçe Başkanı Mustafa Eker, bu soruna bir an evvel çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Eker; “Eğitim noktasında Sinop’un en geri kalmış ilçelerinden biri olan Durağan’da eğitim çıtasının yükselmemesi için adeta çaba sarf eden bir iktidarla karşı karşıyayız. 

Yüz binlerce öğretmenin atama beklediği ülkemizde sadece Durağan ilçesinin öğretmen açığı yüzün üzerine çıkmıştır. 70’in üzerinde sözleşmeli öğretmenin bulunduğu ilçemizde çok ciddi sıkıntılar vardır. Şubat ayında yapılacak atamalar da Durağan’a öncelik verilmeli, Durağan cezalandırılmaktan vazgeçilmelidir. Özellikle ilçemizde artan öğretmen açığı bir an önce bitirilmelidir” dedi. 

EĞİTİM BİLİNÇLİ OLARAK MI SEKTEYE UĞRATILIYOR?
Açıklamasında, Enerji Tabii ve Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız’ın bir televizyon programında “eğitim seviyesi arttıkça AK Parti’nin hitap ettiği alanın daha da daraldığını görüyoruz” şeklinde açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan CHP Durağan İlçe Başkanı Mustafa Eker, seçimlerde Sinop ve ilçelerinde AK Parti’ye en çok oy çıkartan ilçe olan Durağan’daki eğitim açığının nedeninin buna bağlanıp bağlanmayacağının bir tartışma konusu olduğunu söyledi. Eker, “İlçemizde AKP’nin aldığı oy oranı düşünüldüğünde bir zamanlar Enerji Tabii ve Kaynaklar bakanlığı yapan Taner Yıldız’ın 2013 yılında katıldığı bir televizyon programında “eğitim seviyesi arttıkça AKP’nin hitap ettiği alanın daha da daraldığını görüyoruz”  sözleri iktidarın eğitimi bilinçli olarak sekteye uğratma çabasına mı dönüşmüştür. Binalar yapan ama yaptığı binaları içine dolduramayan iktidar gösterişli içi boş binalarla algı operasyonu yapmayı bırakmalı halkımıza nitelik ve nicelik kazandıracak projeler üretmelidir. Bunun en önemli ayağı da geleceğimiz olan çocuklarımıza yapılan yatırım olacaktır. Her ilçeye yüksek okul üniversite açan iktidar mezun öğrencilere iş veremiyor,  ilk ve orta öğretimde öğretmen açığını gideremiyor ama yeni Türkiye’den bahsediyor. Geleceğimiz üzerine oyun olmaz. O nedenle iktidar temsilcilerini bu önemli konuya eğilmelerini ve bir an önce eksik kadroları tamamlayarak eğitim öğretime kalite getirilmeli hız verilmelidir: Okulların siyaseten istihdam ve de iş bulma aracı olmasını kabullenmiyor, çocuklarımızın yarın kaygısı gütmeyen, eğitimci öğretmenler tarafından eğitilmelerini istiyoruz” diye konuştu.

VATANDAŞLARIMIZ BAŞKA İLÇELERE TAŞINIYOR
İlçede gün geçtikçe artan öğretmen açığı nedeniyle çoğu vatandaşın başka ilçelere taşındığını belirten CHP Durağan İlçe Başkanı Mustafa Eker, velilerdeki bu tedirginliğin giderilmesi gerektiğini vurguladı. Eker; “Bu gün ülkemizde FETÖ operasyonları ile binlerce öğretmen açığı alınmış ama bu kadroların yerine yenileri eklenmemiştir. Eğitim bir çıkmaza doğru hızla sürüklenmektedir. Durağan ‘da branş öğretmeni, sınıf öğretmeni açığı bir an önce giderilmeli velilerin tedirginliği giderilmelidir. İlçede görev yapan memurların bu gün eğitimde öğretmen bulamama korkusu ile komşu ilçelere taşındığı ikametini aldığı gerçeği de göz ardı edilmemelidir.  Köylerde sözleşmeli, şehirde sözleşmeli memleket düze çıkmaz eğitimde işler bir an öce düzelmeli diyoruz. Şubat ayında ilçeye öğretmen ataması bekliyoruz.  İktidarı eğitim seviyesi yükseldikçe oylarımız düşer korkusundan kurtulmaya çağırıyoruz. Korkmayın bu necip millet hizmet edeni unutmaz.  O nedenle eğitimin çıtasını düşürmek için değil el birliği ile yükseltmek adına öğretmen açığını bir an önce giderin çağrısı yapıyoruz.

Durağan sözleşmeliye mahkum edilmemeli. Durağan verdiği oyla AKP’nin yüzünü güldürmüştür. Ama bu ilçenin yüzü hiç gülmemiştir. 2002’de Durağan neyse bu günde o dur. Nüfus artmamış, eğitimde sınıf atlamamış, binalar dikilmiş ama içi boş kalmıştır. Bari sizden önce de var olan okullarımıza öğretmen atayın ki, eğitim sınıf atlasın,  çocuklarımızın yüzü gülsün” dedi. 
Editör: Vitrin Haber