Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin referandum çalışmaları kapsamında geldiği Sinop'ta basın toplantısı yaptı. 

Antik Otel'de basın mensupları ve teşkilat üyeleriyle bir araya gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, 16 Nisan Referandumunda 'hayır' oyu kullanacaklarını belirterek, Türkiye'nin daha çok demokrasi ve hukuka ihtiyacı olduğunu söyledi. 

İL İL GEZİYORUZ
Gültekin Uysal açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Türkiye bir referandum zemininde ve dalga dalga, zihinlerin bulandırılmaya çalışılan bir noktada. Demokrat Parti olarak geçmişimizin ortaya koyduğu irade ve ruhla, büyük ve tarihi bir vazife yapmak adına il il, hem teşkilatlarımızla ve vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Kendi durduğumuz noktada, ölçülerimizle, prensiplerimizle bu gün Türkiye'nin yaşadığı Anayasa değişikliği sürecini paylaşma gayret ediyoruz. 
Bu gün Türkiye'nin ihtiyacı, daha çok hukuk ve daha çok demokrasidir. Bu ihtiyaç ortadayken, tarihimizde yaşamadığımız meydan okumalarla karşı karşıyayken, terör örgütleriyle komşu olur hale gelmiş, Güney hattında bir tarafta Rusya, diğer tarafta Birleşik Devletler, Barzani'nin, PKK'nın ve uzantısı PYD'nin öncülüğünde bölgeye yeni bir şekil verilirken, Türkiye'nin elbette, kendi siyasetine, kendi anayasal çerçevesine bambaşka bir derinlik katma mecburiyeti var. 

KUTUPLAŞMA DERİNLEŞİYOR
Bunun üzerine 15 Temmuz gibi tarihimde kara günler, kara aylar olarak ifade ettiğimiz darbeler yaşamış bir geleneğin içerisinden gelerek ifade ediyoruz. Bu gün iktidarı, muhalefeti ile son 15 yıllık siyasetimizde derinleşen kutuplaşma iklimi, ilk defa iktidarıyla, muhalefetiyle ortak bir paydada buluşabilme imkanı varken, yeniden bu kutuplaşmanın daha da derinleşeceği Anayasa değişikliği teklifiyle, Türkiye'de bölünmeyi daha da derinleştirdikleri bir teşebbüsle karşı karşıyayız. 

16 NİSAN ÖNEMLİ BİR MANİVELADIR
İşte 16 Nisan Türkiye'nin bu manada ikliminin değişmesi için önemli bir maniveladır. Ya Türkiye üst üste siyasi, ekonomik ve toplumsal olarak lig düşecek, ya da kaldığı yerden tarihi yürüyüşüne devam edecek. Kendi insanlarının, doğduğu topraklarda geleceğini arayabilen insanlar olarak, sadece üreten bir Türkiye değil, aynı zamanda yurt dışında refah transfer eden bir ülke olarak yeniden kodlanacağı önümüzde bir tarihi zaman dilimi var.
Bu gün Türkiye gerçek gündemini konuşamaz haldedir. Bu; bu gün geçerli parlamenter demokratik modelimizin zaaflarını da yok saydığımız manasına gelmesin. İfade ettiğim gibi Türkiye'nin daha fazla demokrasi arayışı olduğu noktada, demokrasi açığınızı tek adam rejimiyle kapatamazsınız. Demokrasi açığınızı. evrensel değerler, demokrasinin evrenselleşmiş tarihi tecrübesiyle beraber, bu toplumun demokratik ve hukuki kanalla meselelerini aktarabileceği mekanizmaları daha da işler hale getirerek kapatabilirsiniz"

Ayrıntıları Videolu izleyebilirsiniz...
Editör: Vitrin Haber