Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop 5. Olağan Gençlik Kolları Kongresi, Halk Eğitim Merkezinde büyük bir katılımla yapıldı.

Kongreye; AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik, İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Tekin Altınkök, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrenin açılış konuşmasını yapan Sinop Gençlik Kolları Başkanı Doğancan Al, AK Parti ve gençlik kolları olarak Sinop'ta yaptıkları çalışmaları anlattı. 

Doğancan Al, "İlk hedefimiz yerel seçimlerde Sinop'u AK belediye ile buluşturmak olacak ve bunun için çok çalışacağız. 2019 yılında gerçekleştireceğimiz seçimde inşallah 2014'te aldığımız oydan daha fazlasını alarak Sayın Cumhurbaşkanımızı tekrar Cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz ve ardından aynı gün olacak seçimde de ikinci milletvekilimizi meclise göndereceğiz" dedi. 8 Mart 2015 tarihinde göreve başladığını hatırlatan Doğancan Al, yaptıkları çalışmaların üstüne koyarak devam edeceklerini söyledi.  

ÜYE SAYIMIZI ARTTIRDIK
Sinop'ta 2 bin 140 olan üyeyi şu an itibariyle 3 bin 480'e çıkarttıklarını hatırlatan Doğancan Al şunları söyledi; "Üni-AK teşkilatımızı kurduk. Her fakülteye her sınıfa kadar ulaştık. Geçtiğimiz sene gerçekleştirdiğimiz üniversite konsey başkanlığında rekor oyla kazandık. Üniversite okuyan kardeşlerimizle lise okuyan genç kardeşlerimizi bir araya getirdik. İlimizin tüm mahallelerinde mahalle teşkilatlanmalarımızı kurduk. Sivil toplum kuruluşlarıyla gençliğe yön verecek çalışmalara imza attık"

GENÇLERE BİRE BİR TEMAS ETTİK
Yerelde bire bir gençlere temas ederek seçimlerde zafere ulaştılarını belirten Al, "Seçim beyannamemizi kapı kapı dağıttık. 15 Temmuz hain darbe gecesi genel merkezimizin talimatıyla anında sahaya indik, güç olduk ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan 'Nöbet Tamam' diyene kadar bir gün bile nöbet yerinden ayrılmadık. 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Anayasa Referandumumuzda Sayın Başbakanımızın ilimizdeki tüm genç seçmenlere yazmış olduğu mektupları kapı kapı genç seçmenlerimize dağıttık. Başbakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın kendilerine selamlarını ilettik. Geçlerimizle eski-yeni Türkiyeyi konuştuk. 'Evet' gazetemizi Sinop’ta ulaştırmadık bir yer bırakmadık" diye konuştu. 

SİNOP'U AK BELEDİYECİLİK İLE BULUŞTURACAĞIZ
İlk hedeflerinin yerel seçimlerde Sinop’u AK Belediye ile buluşturmak olduğunu dile getiren Doğancan Al konuşmasını şöyle tamamladı; "Bunun için çok çalışacağız. 2019 yılında gerçekleştireceğimiz seçimde inşallah 2014’de aldığımız oydan daha fazlasını alarak Sayın Cumhurbaşkanımızı tekrar Cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz ve ardından aynı gün olacak seçimde de ikinci milletvekilimizi meclise göndereceğiz’’

Seçime tek listeyle giren Doğancan Al güven tazeleyerek tekrar başkan seçildi.





Editör: Vitrin Haber