Siyanürle maden aranmasına karşı çıkan Artvinlilerin TBMM önündeki eylemine Sinop’tan da destek geldi. Artvinlilerin gerçekleştirdiği eyleme CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı da katıldı.

Artvin´in Cerattepe bölgesinde siyanür ile altın çıkarılması için sürdürülen mücadele öğle saatlerinde TBMM önünde yapılan eylem ile devam etti. Meclis önünde yapılan basın açıklamasında süreçle ilgili bilgi verildi. İptal edilen ÇED raporuna, mahkemenin iptal gerekçesinde “Maden olursa Artvin biter” kararına rağmen maden şirketinin birkaç değişiklikle yeni bir ÇED için onay aldığı ve buna dayanarak yeni bir saldırıya geçtiği anlatıldı. Şirketin yer tespiti yapacağını öğrenen Artvin halkının haber alır almaz Cerattepe’ye çıkarak iş makinelerini engellediği, nöbete başladığı bilgisi verildi. Sık sık “Artvin halkı yenilmez, Cerattepe geçilmez”, “Katil şirket Artvin’i terk et”, “Diren Artvin” sloganları ile kesilen eyleme 30’u aşkın CHP milletvekili katıldı.
Karadeniz, SES’e de Destek Verdi
CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve Gerze Blediye Başkanı Osman Belovacıklı Meclis önünde gerçekleştirilen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES)’in eylemine destek verdi. SES üyeleri sağlık alanında AKP uygulamalarını protesto ederek, Meclis’te gereken yasal düzenlemelerin bir an önce çıkarılmasını istediler. 
Editör: Vitrin Haber