Akaryakıta gelen son zamlar, Demokrasi ve Atılım Partisi(DEVA) Sinop İl Başkanlığı'nın koordinesinde protesto edildi. DEVA üyeleri, Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi önünde bisikletleri ile buluşarak belirlenen parkurda pedal çevirdi. 'İktidarın Zammı Varsa, Yurttaşın Yeşil Pedalı Var' adı altında gerçekleştirilen protesto eylemine çok sayıda partili katıldı.

FOSİL YAKIT TÜKETİMİ VE HAVA KİRLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKECEĞİZ
Konuyla ilgili açıklama yapan DEVA Partisi Sinop İl Başkanı Birhan Yalçın, DEVA Partisi olarak hem akaryakıt zamlarına, hem de fosil yakıt tüketimi ile hava kirliliğine dikkat çekmek için etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Birhan Yalçın, "Akaryakıt fiyatlarının son zamanlarda durdurulamaz yükselişi devam ediyor. Bu yükseliş beraberinde, ulaşım için ayırılan bütçenin hane halkının giderlerindeki payının büyümesine, tek başına bu maliyetin bile refah seviyesini ciddi ölçüde düşürmesine ve her vatandaşın normal ulaşım ihtiyacının lüks tüketim sınıfına yükselmesine sebep oluyor. Bunun yanı sıra; fosil yakıt tüketimi ile hava kirliliğinin artarak iklim değişikliğinin belirgin bir hıza ulaştığının görülmesi her sorumluluk sahibi insanı olduğu gibi bizleri de kaygılandırmakta ve çözüm arayışına zorlamakta. DEVA Partisi olarak; havayı kirletmeyen, yakıt gideri olmayan ve insan sağlığını koruyarak düzenli spor yapılmasına destek olacak, bisiklet kullanımının şehir içlerinde artması sağlayacak, bisiklet yolların artmasının önemli olduğunu savunuyoruz. Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanlığı, Yerel Yönetimler Başkanlığı, Kadın Politikaları Başkanlığı, Gençlik Politikaları Başkanlığı ile birlikte; 'İktidarın Zammı Varsa, Yurttaşın Yeşil Pedalı Var' dedik ve daha yeşil bir gelecek için pedal çevirdik" diye konuştu.

 

Editör: Vitrin Haber