Dünyayı kasıp kavuran krona virüs salgını ardından kan stoklarının azalması nedeniyle Türk Kızılayının yaptığı çağrıya DEVA Partisi Sinop İl Başkanlığı katkıda bulundu. DEVA Partisi Sinop il yönetimi, İl Başkanı Birhan Yalçın başkanlığında Sinop Kızılay Kan merkezine giderek kan bağışında bulundu. 

FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK
'Kanında DEVA var!' sloganıyla kan verdiklerini belirten DEVA Partisi Sinop İl Başkanı Birhan Yalçın, kan bağışıyla ilgili farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. 
Birhan Yalçın: "Covid-19 şartları nedeni ile kan bağışı yapanların sayısında ciddi oranda düşüşün görüldüğünü, bu anlamda bizde yönetim kurulu olarak Kızılay’a kan bağışında bulunarak toplumsal bilinç oluşturmak istedik. Demokrasi ve Atılım Partisi olarak düzenlediğimiz kan bağışı bilincinin gelişmesi ve düşen kan stoklarının yeniden yükselmesi büyük önem taşımaktadır. Bir hayata veya yaralıya acil durumda verilecek kan değil, daha önce verilmiş testleri yapılmış ve kullanıma hazır hale getirilmiş kan kurtarabilecektir" diye konuştu.

 

Editör: Vitrin Haber