Türkeli Günbatımı Sosyal Tesislerinde gerçekleşen Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Türkeli 1. Olağan İlçe Kongresine, Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Sinop İl Başkanı Birhan Yalçın, Türkeli eski Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, Türkeli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Satı Gürel, Türkeli Ziraat Odası Başkanı Günay Özçelik, çevre ilçelerden gelen partinin ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı. 

Divan heyetinin oluşturulmasının ardından faaliyet raporunun okunarak ibrazı ile devam eden kongrede, Deva Partisi Türkeli İlçe Kurucu Başkanı Gültekin Öztürk, bir konuşma yaptı. 

İlçe Kurucu Başkanı Öztürk, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın olurları ile ilçe kurucu başkanlığı görevine getirildiğini belirterek, “Bu kutlu yolda inşallah ilçemize faydalı işlerde bulunacağımıza inanıyorum. Herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi. 

Deva Partisi Sinop İl Başkanı Birhan Yalçın yaptığı konuşmada, “Partimizin il, merkez ilçe, Durağan ve Türkeli ilçelerinde teşkilatlanma çalışmalarımız bitmiş olup, diğer ilçelerimizde teşkilatlanma çalışmalarımız devam etmektedir. İlk defa siyasete girmiş bir kardeşiniz olarak ekonomik burhanın, siyasal ve sosyal krizin yaşandığı bir dönemde Deva Partisi, umudumuzu yenilemiştir. Türkiye’nin bu kutuplaştırıcı siyasetinden bıkmış, korku siyasetinden nefret etmiş bizler için bir umut olan Deva Partisi, şuan itibariyle 7 ayda 77 il, 375 ilçenin görevlendirmelerini yapmış, 8 il ve 145 ilçe kongrelerini tamamlamıştı.” ifadelerini kullandı.

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin uçuruma doğru savrulduğu bu dönemde, ‘Neden bir an evvel çıkmıyorsunuz’ diyerek, bu hareketi ne zamandır beklediğini çok iyi biliyoruz. Bakmayın siz anketlere, ana akım medyada göz ardı edildiğimize, Türkiye’nin neresine gidersek gidelim gerçekten çok büyük bir ilgi, büyük bir teveccühle karşı karşıya kaldığımızı söylemek istiyorum. Ülkenin bin bir sorunu var. Ülkemizde ekonomik sefalet hat safhada. Ülkeye artık yatırım gelmiyor. Bundan 8-10 yıl önce, Türkiye’ye her yıl 20-30 milyar dolar gelirken, şimdi herkes parasını çekip ülkeden kaçmaya çalışıyor. Boşuna TL değer kaybetmiyor. Dünyanın birçok ülkesinin yanında doların değeri düşerken, TL bazında sadece son birkaç ay içerisinde enflasyon rakamı yüzde 12-13 ile dolar kurunun yüzde 40 arttığını, buna endeksli bir biçimde de elektrik, doğalgaz gibi her şeyin fiyatlandığını göz ardı edip, milleti kandırmaya çalışıyorlar. Ülkenin en temel sorunu hukukun ortadan kaldırılmış olması. Hukukun olmadığı yerde, ekonomi düzelmez. Hukukun olmadığı yerde toplumsal barış sağlanamaz, güven sağlanmaz. Denge denetleme mekanizmaları olmaz, kimse hesap sormaz, özgür basın olmaz, toplumu doğru bilgilendirenler ortadan kaldırılmış olur. Bu nedenden dolayı cesur, yürekli bireylerin harekete çıkması lazım. Ülkemiz bu kadar büyük krizin içerisinde, felaketin içerisindeyken. Sorun gençlere, gençler gelecekleri için yurt dışında hayal kuruyorlar. Hatta AK Parti’li gençlere sorulduğunda da yüzde 70’i yurt dışında hayal kuruyor. Bir ülke için bundan daha kötü bir kayıp olabilir mi? Gelecek adına bundan daha felaket bir durum olabilir mi? Bu nedenden dolayı çok iyi çalışarak, Anadolu’nun her yerini gezip, meselemizi anlatarak doğruları anlatmak durumundayız.” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste ile seçime giren Deva Partisi Kurucu Başkanı Gültekin Öztürk, oyların tamamını alarak başkan seçildi. 

Öztürk’ün yeni yönetimi şu şekilde oluştu; Reyhan Öztürk, Evren Karahmetoğlu, Tuğba Özdemir, Enver Çelebi, Salih Uzun, Kahraman Ünal, Hasan Bayru, Vedat Çodur, Ferdettin Özkan, İsmet Bayrak, Suat Güney, Recep Özcan, Ramazan Akyıldız, Nurbanu Erdoğan, İrfan Çelik Ramazan Göksu, Savaş Karahan, Serhat Özçelik, Müzeyyen Yüksel, Berkan Yılmaz, Muhittin Demir, Murat Erdem, Huriye Güner, Akın bayru.
turkelihaber.com

Editör: Vitrin Haber