Çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve Partisinin İl Başkanlığı kongresine katılmak üzere Sinop’a gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’de teröre karşı yürütülen çalışmaları değerlendirdi. Parti olarak Türkiye'nin terörle mücadelede yürüttüğü çalışmaları sonuna kadar desteklediklerini ifade eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, teröre kim bulaşıyorsa, kim terörü destekliyorsa, kim teröristle kol kola giriyorsa ona hiçbir devletin yaşama hakkı tanımayacağını, Türkiye’nin de tanımaması gerektiğini söyledi. Destici; “Bakın terör geleceğimizi çalıyor. PKK'nın başında olanların, HDP'nin üst düzey yöneticilerinin, milletvekillerinin tuzları kuru çünkü hepsinin çocukları yurt dışında okuyor. Olan gariban çocuklarına oluyor. Onları zorla dağa kaçırarak terörist haline getiriyorlar. Birini ailesi ile, birini babası, ablası ile tehdit ediyorlar. Peki bunlara kim aracılık ediyor? Buna PKK'nın siyasi partisi HDP aracılık yapıyor. Yıllardır bunu yapıyorlar ve yıllardır Türkiye maalesef adeta bunu seyrediyor. Biz başından itibaren söylüyoruz. Teröre kim bulaşıyorsa, kim terörü destekliyorsa, kim teröristle kol kola giriyorsa ona hiçbir devlet yaşama hakkı tanımaz. Biz de tanımamalıyız" dedi.

TÜRKİYE’YE İŞGALCİ DİYENLER BU MEMLEKETTEN MAAŞ ALAMAYACAK
Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarını "işgalcilik" olarak tanımlayanların milletvekilliği maaşı almaya devam ettiklerini belirten BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, PKK’ya destek veren HDP’nin kapatılacağına inandıklarını söyledi. "Hangi Avrupa ülkesinde terör örgütü ya da terörün partisi var? Bir İspanya’da vardı İspanya anayasa mahkemesi kapattı. Sadece partisini değil her şeyini kapattı. Bütün belediyelerini, bütün şubelerini. Kendisini destekleyen neresi varsa hepsini bir çırpıda kapattı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bu kapatma kararını onadı. Ama bize gelince demokrasi ve insan haklarını öne sürerek HDP kapatılmasın diyor.

Yani bunlar çıkacak meclis kürsüsünde Türkiye Cumhuriyeti devleti, kahramana Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte terörü yok etmek için, hudut güvenliğini sağlamak için Suriye’nin diğer tarafına barış pınarı harekatı düzenlediğinde, bu PKK’nın siyasi uzantıları Türki Cumhuriyeti devletine işgalci kahraman Türk askerine de katliamcı diyecek hem de kadife koltuklarda oturarak milletvekilliği maaşı almaya devam edeceksin. Yok öyle yağma. Artık o kadife koltuklarda gerine gerine oturamayacaksınız. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı başvurusunu yaptı. Anayasa Mahkemesi başvuruyu kabul etti. Beklenti ve temennimiz o dur ki inşallah bu süreç PKK'nın partisinin kapatılması ile sona erecektir. Biz bunu bekliyoruz. Bunun aksi bir karar ne uluslararası hukuka ne bizim iç hukukumuza ne de milletin vicdanına sığmayacaktır. Adam çıkacak terörist başının heykelini dikmekten bahsedecek. Diğeri çıkacak sırtını PYD’ye YPG’ye dayadığını söyleyecek. Bir diğeri çıkacak milleti ayaklanmaya davet edecek. Onlarca masum insan hayatını kaybedecek. Bizi Kürt kardeşlerimizle karşı karşıya getirmeye çalışacaklar biz de seyredeceğiz öyle mi? Seyretmeyeceğiz. Tarihte nasıl hainlerin hadleri bildirilmişse, bugün de yarın da bu yüce Türk milleti onların hadlerini bildirecektir" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber