24 Haziran genel seçimleri öncesi partilerde aday listelerinin açıklanması ardından, milletvekili adayları seçim turlarını sürdürüyor. 

İYİ Parti Sinop Milletvekili adayı Ceyhan Demir ve teşkilat üyeleri Vitrinhaber Gazetesini ziyaret etti. 
Seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Ceyhan Demir: "Milletvekili adayı olmadan önce de parti olarak çalışmalarımıza başlamıştık. Şu anda da hızla çalışmalarımıza devam ediyor. Hem zaman çok dar hem de oruç ayı buna eklenince zamanı da tasarruflu kullanma ihtiyacı duyuyoruz" dedi  

ÜLKE OLARAK ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ 
Ceyhan Demir sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülke bir daralmanın içerisine girdi. Ekonomi anlamında siyaset anlamında gerçekten zor günler yaşıyoruz. Dolar 5 TL’ye geldi. Benzine mazota peş peşe yapılan zamlar ortada. ÖTV vergileriyle bunları aşağıda tutmaya çalışıyorlar. Görülüyor ki seçimlerden sonra aynı yönetim tarzıyla devam edersek işlerin daha da kötüye gideceğini düşünüyorum. Yani doktoru değiştirmezseniz hastalığınız için tedavi etmeyen aynı ilaçları sürekli kullanırsanız sonuç alamazsınız. O zaman ya doktoru ya ilaçları değiştireceksiniz. Başka çareniz de yok. Bizim de ülke olarak artık bir değişime ihtiyacımız var"

Seçimlerde ilk hedeflerinin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı seçilmesi olduğunu kaydeden Ceyhan Demir: "Bu konuda İYİ Parti olarak iddialıyız. Şu anda İYİ Parti de iyi bir rüzgâr varsa. Bu kesinlikle var. Bu rüzgâr önümüzdeki günlerde fırtınaya da dönecek. Biz teşkilatlar olarak şimdi bunu artırmak için gayret ediyoruz. 

Eğer millet ittifakı kurulmamış olsaydı o zaman milletin umudu biraz daha kırık olacaktı. Yani iktidar değişikliğini başaramayabiliriz düşüncesi olacaktı. Millet ittifakı kurulduktan sonra yürekten inanarak 24 Haziran seçimlerinde meclis çoğunluğu millet ittifakında olacak. 24 Haziran seçimlerinde birinci turda hiçbir aday gerekli çoğunluğu elde edemeyip Cumhurbaşkanı seçilemeyecek düşüncesindeyim. İlk turda meclis şekillenmiş olacak. Eğer mecliste millet ittifakı çoğunluğu meclisten alırsa vatandaş düşünecek ve yeniden Cumhurbaşkanlığı seçimi için ikinci turda meclis çoğunluğu kimdeyse onu destekleyeceğine inanıyorum. Eğer meclis çoğunluğu Millet İttifakında, Cumhurbaşkanı farklı olursa ne olur? Yine kargaşa, tartışmalar devam eder. Sonuçta inanıyorum ki millet ittifakı çoğunluğu alacak 8 Haziran tarihinde yapılacak olan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de millet ittifakının adayı iddia ediyorum Meral Akşener Cumhurbaşkanı seçilecek.

Sinop’ta Cumhur ittifakı bir milletvekili çıkaracak, Millet ittifakı bir milletvekili çıkaracak. Biz millet ittifakı olarak takım ruhuyla hareket ediyoruz. Millet ittifakından çıkacak milletvekilini İYİ Parti, CHP’den bir oy fazla alırsa İYİ Parti çıkartır, CHP bir oy fazla alırsa CHP bir milletvekili çıkartır. Sonuçta Millet ittifakının bir milletvekili buradan meclise gider" diye konuştu.

 
Editör: Vitrin Haber