Gazeteci Mete Çağdaş bir kafede düzenlediği toplantıyla, önümüzdeki yerel seçimlerde Sinop Belediye Başkanlığı için bağımsız adaylığını açıkladı.Toplantıya Gazeteci Çağdaş'ın ailesi ve çok sayıda vatandaş ile gazeteciler katıldı. 

Oldukça iddialı konuşan Mete Çağdaş, yapmayı düşündüğü projeleri anlattı. 50 kişinin değil 50 bin kişinin mutlu olacağı bir Sinop için harekete geçtiğini belirterek, kendi çıkışını 'Sinop'un bağımsızlık hareketi' olarak nitelendirdi. Mete Çağdaş: "Bağımsızlık savaşı vererek Cumhuriyeti ilan ettik. 

50 KİYİ DEĞİL 50 BİN KİŞİ MUTLU OLACAK
Bende bu gün 50 kişinin mutlu olduğu değil, 50 bin kişinin mutlu olduğu bir kent kurmak için bu gün bağımsızlığımı ilan ediyorum. Bu şehirde sadece 50 kişi mutlu. Onların tıkırı yerinde, Sinop'a yapılacak her şeye karşı çıkıyorlar. Ben 50 bin kişinin mutluluğuna talibim. Çok şükürler olsun ki burada gönül dostlarımı görüyorum. Arkamda hiç bir partinin logosu yok. Ama benim halkım, gerçek halk burada. Benim için de asıl önemli olan bu" dedi. 

BU SAATTEN SONRA ERDOĞAN'DA ÇAĞIRSA GİTMEM
2019 yerel seçimlerinde sandıktan çıkacağına inandığını söyleyen Mete Çağdaş, tüm Sinoplulardan da destek istedi. Çağdaş: "60 yaşına merdiven dayadım, 59 yaşındayım. Bu yaşa geldim Sinop hala aynı. Arkadaşlar benim kendime göre büyük projelerim var. Ekibimle birlikte bunun üzerine kafa yoruyoruz. Ben sizin içinizden biriyim. Halkın ta kendisiyim. Toplumda büyük karşılığım olduğuna inanıyorum. Diğer partilerin henüz aday adayları var. Ama ben aday adayı değil, bağımsız adayım. Yani ben sizin adayınızım. Ben diğer aday adaylarının açıklamaları sırasında bu kalabalığı göremedim. Bu günkü toplantımda bağımsız belediye başkan adaylığımı resmen açıklıyorum. Bu saatten sonra Recep Tayyip Erdoğan bile 'Gel Mete bizden aday ol' dese asla aday olmayacağım. Bunun şeref ve namus sözünü veriyorum. Sinop'ta devrim yapacağız. Bağımsızlık mücadelesini bunun için başlattık. Bana güvenin ve destekleyin, 5 sene içerisinde 'bu çocuk bu zamana kadar neredeymiş, biz bunu niye bilememiyiz' dedirtmez isem namerdim" diye konuştu. 

PROJELERİNİ ANLATTI
Sinop'un en büyük sorununun trafik sorunu olduğunu belirten Mete Çağdaş, trafiği rahatlatmak adına gerçekleştirmeyi planladığı projeleri anlattı. Sinop'u 5 bin adet zeytin ağacıyla buluşturma sözü de veren Mete Çağdaş, Sinop'u genetiği oynanmış çiçeklerle değil, gerçek çiçekler ve yeşille buluşturacağını, mevcut Sinop Belediyesini yıkarak kale surlarının etrafını açacağını, rüzgar gülleri aracılığıyla yeşil enerjiye katkı sağlayacaklarını sözlerine ekledi. Diğer projelerinden bazılarını da anlatan Sinop Belediyesi Bağımsız Adayı Mete Çağdaş, açıklama sonrasında kendisine destek veren vatandaşlarla birlikte fotoğraf çektirdi. 

 
Editör: Vitrin Haber