Burada partililere seslenen Çöpcü; “ilimizde belediyecilik noktasında ihtiyaç duyulan eksikleri gidermek adına yeniden hizmete talibiz. İnşallah AK Belediyeciliği Sinoplu hemşehrilerimizle buluşturacağız. 31 Mart akşamına kadar durmadan, yorulmadan, çalışacağız. Çünkü bizim Sinop’a vefa borcumuz var, hizmet borcumuz var” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde düzenlenen belediye başkanları aday tanıtım toplantısında Sinop Belediye Başkan Adayı olarak açıkladığı AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, Sinop’a gelişinde partililer tarafından coşkuyla karşılandı. AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ile birlikte karayolu ile Ankara’dan Sinop’a gelen Ali Çöpcü’yü, parti binası önünde sloganlar ile karşılayan partililer, Belediye Başkan Adayı Çöpcü’yü tebrik etti. Burada kendisini karşılamaya gelen kalabalığa seslenen AK Parti Sinop Belediye Başkan Adayı Ali Çöpcü, Sinop’u belediyecilik anlamında ihtiyaç duyduğu hizmetlerle buluşturacaklarını söyledi. 

Çöpcü; “Öncelikle 24 Kasım’da Sinop AK Parti Belediye Başkanlığımızı ilan eden ve bu göreve bizi layık gören değerli Cumhurbaşkanımıza ve genel merkezimize teşekkür ediyorum. 4 yıl süren il başkanlığı görevimizi AK Parti Sinop Belediye Başkan adayı olarak sonlandırıyoruz. 4 yıl boyunca milletvekilimizle, ilçe başkanlarımızla, il yönetim kurulu üyelerimizle, belediye başkanlarımızla, kadın ve gençlik kolları teşkilatımızla birlikte uyumlu bir şekilde ilimize, ilçelerimize hizmet etme gayreti içerisinde olduk. Şimdi ilimizde belediyecilik noktasında ihtiyaç duyulan eksikleri gidermek adına yeniden hizmete talibiz. İnşallah AK Belediyeciliği Sinoplu hemşehrilerimizle buluşturacağız. 31 Mart akşamına kadar durmadan, yorulmadan, gece gündüz demeden çalışacağız. Çünkü bizim Sinop’a vefa borcumuz var, hizmet borcumuz var. Bu borcu ödeyebilmek için Sinop’u AK Belediyecilik ile buluşturmamız lazım. İnşallah 31 Mart akşamında aynı kalabalıkla uğur mumcu meydanında zaferimizi kutlayacağız. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler ve Yerel Seçimleri için Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri ile eşsiz insanımızı ve güzel şehrimizi hakkı olan hizmet ve gönül belediyeciliğiyle buluşturmak üzere Sinop Belediye Başkan Adayı olarak çıktığımız bu yolda dua ve desteklerinizle muvaffak olacağımıza inancım tamdır. Rabbim milletimize, sevdalısı olduğumuz Sinop’umuza hayırlı hizmetler yapmayı nasip eylesin” dedi.

SİNOP’U MARKA ŞEHİR YAPACAĞIZ
Daha sonra söz alan AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, 31 Mart tarihinde Sinop’u AK Belediyecilikle buluşturacaklarını ve hizmetlerle Sinop’u marka şehir yapacaklarını söyledi. 

Maviş; “Artık zamanı geldi. Yakın ışıkları Sinop aydınlansın dedik. Vakit geldi. Biz de o vakti iyi değerlendirerek Sinop’u AK Belediyecilikle buluşturacağız inşallah. İnşallah biryandan şehri imar ederken bir taraftan da gönülleri abad ederek, tam bir gönül belediyeciliği yaparak, hem şehrimizi yerelde kalkındırmış, hem de gönülleri ihya etmiş olacağız. 1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan, Kasımpaşa’nın sokaklarında hangi aşkla, hangi inançla gezdiyse biz de Ali Başkanımızla beraber, Sinop’un caddelerinde, meydanlarında aynı aşkla ve ruhla geziyoruz. 2004 yılında ilk girdiğimiz yerel seçimlerde Türkiye’nin seçimleri yaşanamaz haldeydi. Çöpler toplanamaz, çukurlar kapatılamaz, çamurlardan yollar yürünemez haldeydi. İşte bu şehirleri 2004 yılında halkımız AK Parti’ye teslim etti. 2004 yılında yola çıkarken yerel kalkınma başlıyor dedik. 2004 yılından 2009 yılına kadar, şehirlerimizin alt yapı sorunlarını çözdük, çöpleri topladık. Havası teneffüs edilebilir şehirler inşa ettik ve şehirlerimiz başka şehirler oldu. 2009 yılına geldiğimizde çıtayı biraz daha yukarıya çıkarttık. O yıllarda tekrar yönetimi bize tevdi edilen şehirlerimizi marka şehirler yapmak, dünyanın şehirleri ile yarışır hale getirmek için yeni bir mücadelenin içerisine girdik. İnşallah Sinop’umuzda da bu birlik, beraberlik duygusu ile 31 Mart akşamında buradan büyük bir müjde ile il başkanlığımızın kapısından Sinop’u AK Belediyecilik ile buluşturmuş olarak büyük bir coşku ile gireceğiz” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber