Türkiye’nin, pandemi süreciyle beraber büyük bir kapanmaya girdiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop İl Başkanı Avukat İnan Savaş Yüksel, AK Parti'nin farklı illerde il kongreleri gerçekleştirmesine tepki gösterdi. 

Yüksel yaptığı yazılı açıklamada; “İşletmeler ve mekanlar kapatılırken, okullar uzaktan eğitim sistemi üzerinden eğitim hayatına devam ediyor. Kapanmalar nedeniyle iş yapamayan lokantalar, kafeler ve restoranlar gibi hizmet sektöründeki işletmeler çok büyük bir yükün altında kaldı. Konuyla ilgili STK’lar yeni tedbirlerle mekanların açılması çağrısında bulunurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılmaların henüz gerçekleşmeyeceğini dile getirdi.

FARKLI İLLERDE AKP KONGRELERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
AK Partinin farklı illerde gerçekleştirdiği kongrelerle tepki çektiğini belirten CHP Sinop İl Başkanı İnan Savaş Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tele konferans yöntemiyle katıldığı kongrelerde, pandemiye rağmen yoğunluk yaşanması Cumhurbaşkanı tarafından, ‘Şu kapalı salonlarda Adana'da, Antalya'da, Bursa'da, Muğla'da bu salgına rağmen tıklım tıklım bu salonları haftanın başında oralarda buluşma ve buluşturmayı sağladığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum’ sözleriyle övüldü. 

“ESNAFIN 2 KİŞİLİK MASASINDA VİRÜS VAR, AKP KONGRESİNDE YOK”
 Kongrelere CHP Sinop İl Başkanı İnan Savaş Yüksel tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yaparak esnafın içinde bulunduğu zor durumu hatırlatan Başkan Yüksel, “Gerçekten çok zor günlerden geçiyoruz. Esnaf, pandemide günü hiçbir kazanç elde etmeden kapatırken, hükümet kongrelerle devam ediyor. Bizlerin, STK’ların çağrılarına, ‘salgın var’ diyerek kulak vermeyenler, resmen esnafına ihanet etti. Rahatlıkla yüzlerce kişilik kongreler gerçekleştirilirken, esnafın iki kişilik ekmek teknesi açılamıyor. Uzun zamandır yardım bekleyen esnaf ile deyim yerindeyse dalga geçiliyor. Esnafın iki kişilik masasında virüs var ama yüzlerce kişilik AKP kongresinde yok. Ne akla ne de mantığa sığdırabileceğimiz bir durum değil. Yönetim günü kurtarmanın peşinde” dedi.
 

Editör: Vitrin Haber