CHP Durağan İlçe Başkanı M. Ali Koç, 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumu ile ilgi değerlendirmelerde bulundu. Referandumda evet diyecek olanın da hayır diyecek olanın da bu milletin insanı olduğuna vurgu yapan Başkan Koç, kararına göre insanları vatanperver ya da vatan haini olarak ayrıştıran bir üslupla gidilen oylamanın ülkeye zarar getireceğini savundu.

Koç; “Kredi kartları borcu patlamış, köylünün dün bankalara uğramadığı bir dönemden borçsuz köylünün kalmadığı bankaya girmeye korkar hale geldiği bir dönemi yaşıyoruz. Böyle bir dönemde milletin önüne getirilen olağan üstü hükümlerin sürdüğü, vatandaşın korku ile yaşadığı bir ortamda gelen referandum milletimizin derdine çare değildir. Böylesine bir ortamda 15 Temmuz’da birleşen eller, teröre karşı birlikte atan yürekler, darbeye karşı omuza omuza yürüyen kitleleri kutuplaştırıyor. Bu söylemler ayrıştırıcı bir dille yeniden vatandaşımız karşı karşıya getirilmek isteniyor.  Hain, terörist suçlamaları ile gidilen bir referandumdan birlik ve beraberlik çıkmaz. Bu dil herkesi yaralıyor. Madem demokrasi diyoruz o zaman görüşlere de saygı duymak fikirlerin söylenmesine zemin hazırlamak zorundayız. Tek taraflı devlet imkanları ile yapılan kampanyalar, dayatmalar, baskılar ancak milleti ayrıştırır birbirine karşı kin ve nefret söylemini geliştirir. Bizim daha çok sevgi diline ayrıştırmayan, ötekileştirmeyen bir dile ihtiyacımız var. Evet diyen de bizim kardeşimiz, hayır diyende.  Amacımız hep birlikte bu ülkede yaşayacağımız gerçeğinin kavranmasıdır” dedi.

BU GÜCÜN TEK ELDE TOPLANMASI ÜLKEYİ FELAKETE SÜRÜKLER
Mevcut sistemin değişmesi halinde oluşacak yeni sistemde iradenin tek bir kişi eline geçeceğini hatırlatan CHP Durağan İlçe Başkanı M. Ali Koç, böyle bir durumda ülkenin ve milletin felakete sürükleneceğini belirtti. Koç; “Bizim bu gün yürüttüğümüz kampanyanın temelinde madem bir anayasa yapıyoruz ve oyluyoruz, o zaman neden herkes neyi oylayacağını konuşmuyor? Bize göre nelerin değişeceğini konuşmalı fikirler tartışılmalıdır. Anayasaların tüm milleti kapsadığını göstermek için siyasi parti olarak değil milletin anayasasına milletin bizatihi kendisi karar vermeli diyerek partisiz yollara düştük. O nedenle anayasanın getireceği sorumluklar da milletimizin bilinçli oy kullanmasını neye oy verdiğini bilerek oy vermesini istiyoruz. CHP’ni siyasi söylemlere çekmek siyasetin kutuplaştırıcı tarafından göstermek sanki siyasi seçim yapıyormuş havası yaratarak milletten oy devşirme derdinde olan iktidar çıkardığı anayasa değişikliğine değil siyasetine oy istiyor. İşte biz de tam bu nokta da soruyoruz, anayasalar ortak uzlaşma kültürü ve herkesin kucaklayan hukuksal tanımlardır. Burada neyin siyasetini güdüyor neyin siyasetini, yapıyorsunuz. Çıkın sizde çıkardığınız anayasayı anlatın. Ama anlatamazsınız; çünkü sizde kendi yaptığınız anayasa değişikliğinin ayıplı bir mal olduğunu biliyorsunuz. Biz böyle bir gücün ne CHP de ne de bir başka siyasi otorite de olmasını isteriz. Böyle bir güç tek elde toplanırsa partinin adının hiç bir önemi yok o parti BAAS partisi olur devleti ve milleti felakete sürükler” diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber