Kapatılan Sinop Orman Bölge Müdürlüğü’nün yeniden açılması için büyük çaba harcadıklarını belirten CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Orman Bölge Müdürlüğünün akıbetini Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na sordu. Bakan Eroğlu verdiği yanıtta, “Sinop Orman Bölge Müdürlüğü’nün açılması ile alakalı bir çalışmamız bulunmamaktadır” dedi.

CHP’li Karadeniz, 2011 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile kapatılan Sinop Orman Bölge Müdürlüğü’nün yeniden açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Karadeniz, milletvekili olduktan hemen sonra Orman Bölge Müdürlüğü’nün açılması için kanun teklifi vermiş, 1 Kasım seçimlerinden sonra Meclis’in açılmasıyla birlikte bu yasa teklifini Meclis Başkanlığı’na bir kez daha sunmuştu. 

Karadeniz’in Orman Bölge Müdürlüğü’nün yeniden açılması ile ilgili kanun teklifi TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyonu’nun gündeminde görüşülmeyi beklerken, Barış Karadeniz kapatılan Sinop Orman Bölge Müdürlüğü’nü Meclis gündeminden düşürmedi. Karadeniz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde “Sinop Orman Bölge Müdürlüğü’nü ne zaman açacaksınız?” diye sordu. Karadeniz’in sorusunu 2 ay sonra yanıtlayan Bakan Eroğlu, “Sinop Orman Bölge Müdürlüğü’nün açılması ile alakalı bir çalışmamız bulunmamaktadır” dedi.

Bakan Eroğlu’nun yanıtını değerlendiren CHP’li Karadeniz, “Sayın Bakan son 12 yılda Sinop’a yapılan yatırımların 385 milyon lira olduğunu söylüyor. Bu yatırımlar yapıldığı için Orman Bölge Müdürlüğü’ne ihtiyaç olmadığını söylemeye çalışıyor. Sinop için neye ne kadar ihtiyaç var bunu en iyi bilen halkımızdır. Halk Orman Bölge Müdürlüğü’nün acilen yeniden açılmasını istiyor. Sinop için, Sinop halkı için ekonomik ve istihdam açısından hayati önem taşıyan Orman Bölge Müdürlüğü’nün yeniden açılması için siyaset üstü bir çalışma yapılması gerekiyor. Orman Bölge Müdürlüğü’nün açılması için ne gerekiyorsa yapacağım” diye konuştu.

“ÇANAKKALE AÇILDI SİNOP NEDEN KAPALI?”
Barış Karadeniz, 1 Kasım seçimlerinin hemen öncesinde açılan Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nün Sinop ile aynı Bakanlar Kurulu Kararı ile kapatıldığını anımsattı. “Sinop Orman Bölge Müdürlüğü ile Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü hangi gerekçelerle kapatılmıştır? Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nün 4 yıl sonra açılmasında, Sinop Orman Bölge Müdürlüğü’nün de kapalı kalmasına neden olan bu gerekçelerden hangileri değişmiştir ki Sinop kapalı kalmıştır? ”diye soran Barış Karadeniz, Bakan Eroğlu’nun “bahse konu bölge müdürlüklerini dönemin ihtiyaçları kapsamında değerlendirdik” yanıtının Sinop’a yapılan haksızlığı örtbas edemeyeceğini sözlerine ekledi.                                                                                                                                   
 
Editör: Vitrin Haber