CHP’li Barış Karadeniz, Sinop’a Orman Bölge Müdürlüğünü yeniden kazandıracak önemli bir adım attı. Sinop’a Orman Bölge Müdürlüğü’nün geri getirilmesi ve Gerze’ye de orman müdürlüğü açılması için çalışmalarını başlatan Karadeniz, ilk kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na verdi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Bakanlar Kurulu Kararı ile kapatılan Sinop Orman Bölge Müdürlüğü’nün yeniden Sinop’a kazandırılması için kanun teklifi hazırladı. Karadeniz’in kanun teklifinin yasalaşması halinde Sinop ile beraber orman alanları bakımından zengin olan iller kapatılan orman bölge müdürlüklerine yeniden kavuşabilecekler.

CHP’li Karadeniz ilk kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu. Orman alanları bakımından zengin olan ancak Bakanlar Kurulu Kararı ile kapatılan orman bölge müdürlüklerinin yeniden açılabilmesine olanak tanıyan Barış Karadeniz’in kanun teklifi Orman Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki kanunda değişiklik öngörüyor. Değişen madde ile “Genel Müdürlük taşra teşkilatı ormancılık hizmetlerinin özellikleri, ormancılık teknikleri ve bilimsel uygunluklar ile teşkilatın kurulacak ilin yüzölçümünün yüzde kırk fazlasının orman alanı olması şartı ile bölge seviyesinde kurulacak Orman Bölge Müdürlükleri ile müdürlükler ve şefliklerden” oluşabilecek. Teklifin yasalaşması durumunda Gerze’de orman müdürlüğü de kurulabilecek. Teklif, orman alanları bakımından zengin Sinop kadar bölge müdürlükleri kapanan Çanakkale gibi illeri de kapsıyor.

CHP’li Karadeniz, teklifinin gerekçesinde şu görüşleri dile getirdi:
 “Sinop’un yüzölçümünün büyük kısmı ormanlarla kaplı alandır. Sinop’un yaklaşık yüzde 60’ı orman alanıdır. Bakanlar Kurulu Kararı ile yapılan düzenleme kanun yürürlükteki kanun ile dahi çelişmektedir. Öyle ki, Bakanlar Kurulu kararı ile ormanların korunması ve geliştirilmesi amacından uzaklaşılmıştır. Sinop ve beraberindeki diğer illerde bulunan orman varlığının korunup geliştirilmesi için söz konusu illerdeki rman bölge müdürlüklerinin kapatılmış olması büyük bir çelişki yaratmıştır. Bu çelişkinin örneklerinden biri de Sinop’tur. Orman köylümüz ve bölgede yaşayan halkın mağdur olacağı ve bölgede bulunan orman alanlarının sürekli korunup geliştirilmesi gerekli olduğu hususları dikkate alınmadan kapatılmış olan bölge müdürlüğünün yeniden Sinop’a kazandırılması ve beraberinde Gerze’de müdürlük açılması bölgemize ve halkımıza rahat bir nefes aldıracaktır.”

Editör: Vitrin Haber