Geçen yılın ilk ve son aylarında Sinop Ayancık arası karayolunda yaşanan iki ayrı heyelan nedeniyle yol kapanmış, vatandaşlar günlerce büyük mağduriyetler yaşamıştı. Her iki heyelan sonrası ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile görüşerek yolun bir an önce açılması için girişimlerde bulunan CHP’li Milletvekili Barış Karadeniz, konuyu TBMM’ye taşımış ve Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a soruna kalıcı çözümler istemişti. Bakan Arslan 5 ay sonra Milletvekili Karadeniz’in sorularını yanıtladı. Karadeniz’in 27 Ocak tarihinde sorduğu “Sorun için kalıcı bir çözümünüz var mı?” sorusunu, 9 Mayıs’ta yanıtlayan Arslan, “Coğrafi ve jeolojik yapısı itibari ile heyelan riskleri içerisinde barındıran Sinop Ayancık Devlet yolunda heyelanlı kesimin deplase edilerek denizin açığından geçecek şekilde güzergah çalışması yapılmış olup, proje çalışması devam etmektedir. Km:37+000 – 48+000 arası yeni projenin tamamlanmasını müteakip yapım çalışmalarına başlanabilecektir” dedi. 

CHP’li Barış Karadeniz, kalıcı bir çözüm için tüm çalışmaların çok ağır ilerlediğini vurguladı.  Heyelanların hemen ardından mağdur olan vatandaşlara Sinop – Ayancık, Ayancık – Türkeli yolu ile ilgili iktidarın sözler verdiğini hatırlatan Karadeniz, “Bu konuyu çözümlenene kadar takip etmeye devam edeceğim.  Verilen sözler unutulmasın diye sık sık hatırlatacağım. Bu sözler tutulsun. Sözler başka bahara kalmasın. Amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil.” diye konuştu. 

NAZIM MAVİŞ “HAZİRAN” DEMİŞTİ
AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş’in ajans muhabirlerine verdiği demeçte, yolun Haziran ayına kadar tamamlanacağı bilgisini verdiğini hatırlatan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, bu sürenin de yaklaştığını söyledi. Karadeniz; “Sinop Ayancık karayolunun 8’inci kilometresinde Genze mevkiinde 18 Kasım 2016 tarihinde heyelan meydana gelmiş yol 2 ayı aşkın bir süre kapalı kalmıştı. Aynı yol, 15 Şubat 2016 tarihinde de heyelan nedeniyle kapanmış ve vatandaşlar yine mağdur olmuştu. Adalet ve Kalkınma Partisi Sinop Milletvekili Nazım Maviş 16 Şubat 2017 tarihinde Anadolu Ajansı muhabirine “Sinop’tan Ayancık’a, Ayancık’tan Türkeli’ne ve oradan da İstanbul üçüncü köprüye bağlanan Batı Karadeniz sahil yolunun Ayancık-Sinop arasının proje çalışması haziran ayında tamamlanacak. Buna bağlı olarak Türkeli-Ayancık arası proje çalışması da aralık ayında tamamlanacak. İnşallah bu sahil yolunda, haziran ayında tamamlanacak proje çalışmasından sonra bir daha heyelandan ve herhangi bir doğal afetten dolayı yollarımızın kesilmeyeceği bir düzeni bu kurmuş olacağız” açıklamasında bulunmuştu” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber