TBMM Divan Üyesi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, TBMM İdare Amiri Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Türkiye-Belarus Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, Düzce Milletvekili Fahri Çakır, Elazığ Milletvekili Metin Bulut ve Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz'in yer aldığı heyet Türkiye-Belarus ilişkilerinin geliştirilmesi adına bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. 

Programın ilk gününde TBMM Başkanı Sayın Binalı Yıldırım ve beraberindeki Parlamento Heyeti Bağımsızlık Sarayında Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko’yu ziyaret etti. 

Belarus Parlamentosu Cumhuriyet Konseyi Başkanı Mikhail Myasnikoviç, Belarus Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı Vladimir Andreyçenka ve beraberindeki heyet ile yapılan ortak görüşmelerin ardından, TBMM ile Belarus Cumhuriyet Konseyi ve Belarus Temsilciler Meclisi arasında Parlementolararası İş birliği Ortak Bildirisi imzalanarak basın açıklaması yapıldı. 

Belarus Başbakanı Sergei Rumas görüşmesi ile devam eden program kapsamında Türkiye-Belarus arasında siyasi ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ile ilgili üst düzey görüşmeler gerçekleştirildi.
Editör: Vitrin Haber