CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Merzifon Çevre Platformu üyelerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önündeki eylemine destek verdi. 

Amasya-Merzifon arasına yapılması planlanan termik santrali protesto eden yaklaşık 40 kişilik Merzifon Çevre Platformu üyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önünde toplandı. Bakanlıkta görüşülecek olan ÇED raporu toplantısına katılmak isteyen üyeler taleplerine izin çıkmayınca Bakanlık önünde oturma eylemi yaptı. Bakanlık bahçesinde bulunan bahçedeki ağaçlara grup, “Zehir solumak istemiyoruz. Termik santrale hayır” yazılı pankart astı. Çevik kuvvet ekipleri Bakanlık önünde önlem aldı.

Merzifon Çevre Platformu Sözcüsü Eylem Oktay, termik santrali kuracak şirketin Soma’da 301 madencinin katledilmesine neden olan maden şirketiyle aynı olduğunu vurgulayarak, Amasya’nın bol miktarda rüzgar alıyor ve bu rüzgar gücünden yararlanarak elektrik enerjisi üretilmesi gerekiyor. 5 günde 7 bin imza topladık” dedi. 

Protesto eylemine CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ile birlikte Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi katıldılar. 
 
Editör: Vitrin Haber