Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimine göre okullarda 19 Eylül pazartesi günü ilk ders zili çalacak. Öğrenciler ve veliler yeni eğitim öğretim yılına hazırlıklarını sürdürüyor. Yeni eğitim öğretim yılına hazırlanan okulların idareleri de eksikliklerini gidermeye çalışıyor.
 
CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop’ta 296 okul ve kurumda bin 949 derslikte geçen eğitim öğretim yılında 35 bin 418 öğrencinin öğrenim gördüğünü, derslik başına düşen öğrenci sayısının 17 olduğu bilgisini verdi. Okulların yeni eğitim öğretim dönemine hazırlıklarını inceleyen Karadeniz, fiziki tesis, materyal ve donanım sorunları bulunsa da Sinop okullarındaki öğretmen ve yönetici kadrolarının bu açığı kapatmakta büyük çaba içerisinde olduklarını gördüğünü söyledi.
 
Eğitim sistemindeki sorunların yanı sıra velilerin çocuklarının iyi bir eğitim öğretim görmesinin önündeki engelleri çok iyi bildiklerini belirten CHP’li Karadeniz, “İktidar partisine yakınlığı ile bilinen bir eğitim sendikası bile bu yıl okula başlayacak bir öğrencinin velisine aylık maliyetinin en az 555 lira olacağını söylüyorsa, eğitim politikalarına yön veren iktidarın yanlışlarını görüp düzeltmesi gerekmez mi? Bugün asgari ücretli 1300 lira maaş alıyor. Okula başlayan bir çocuğu varsa, nasıl geçindiğinin hebasını yapı” diye konuştu.
 
HUKUKSUZ İHRAÇ EDİLENLER GÖREVLERİNE DÖNMELİ
CHP’li Barış Karadeniz, hükümetin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlattığı cadı avının, somut hukuki delillerden çok, büyük ölçüde siyasi fişlemelerle kitlesel ihraç uygulamasına dönüştüğünü, bu uygulamalarla bir çok masum öğretmen ve okul idarecisinin de mağdur olduğuna dikkat çekti. Hukuki ve somut deliller olmaksızın haksız biçimde ihraç edilenlerin görevlerine hızla iade edilmesi gerektiği belirtilen Karadeniz, “Yanlışı yanlış ile düzeltmek, basiretsiz yönetimlerin anlayışıdır” dedi.

 
Editör: Vitrin Haber