TBMM’de bütçe görüşmelerinde Gelir İdaresi Başkanlığı Bütçesi üzerine söz alan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, gelir dağılımındaki ve vergilerdeki adaletsizlik ile vatandaşın çektiği sıkıntıları dile getirerek; “Bu vatandaş 7/24 vergi ödüyor. Sabah kalkıyor vatandaş -yaz saati uygulaması- ışığa basıyor, bastığı anda 5 tane vergiyi hemen ödemeye başlıyor. Yüzünü yıkayacak -su- yüzünü yıkamak için musluğu açıyor, 4 tane vergi. Arabasına biniyor, kontağa basıyor, ÖTV, KDV; vatandaş benzin yakacağına ilk başta vergi yakmaya başlıyor. Maalesef bu sömürüyle vatandaşın bir gününü değil, bir ömrünü alıp götürüyorsunuz” dedi.

KENDİ BÜTÇENİZE SAHİP ÇIKAMIYORSUNUZ

Görüşmeler devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın genel kurul salonunda bulunmadığına dikkat çeken CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, hükümetin daha kendi bütçesine sahip çıkamadığını söyledi. Karadeniz; “Bugün, Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinde konuşma yapacağım ama şunu da belirtmeden geçemeyeceğim: Kendi bütçenizde bütçenize sahip çıkmıyorsunuz, Bakan yok. Ne varsa Cumhuriyet Halk Partisinde var, bütün kadro burada dimdik ayakta. Cumhuriyet Halk Partisi varsa herkes için var, unutmayın, sizin için de var” diye konuştu. 

VERGİLERİMİZLE AÇILAN KURUMLAR BİRER BİRER SATILDI
Vatandaşın vergileri ile açılan kurumların AK Parti iktidarı döneminde birer birer satıldığını söyleyen CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, bu şekilde ülkenin kaderiyle oynandığını belirtti. Karadeniz; “On altı yıllık AK Parti iktidarı döneminde, milletin yıllarca vergi ödeyerek açtığı kurumları birer birer sattınız. Sattığınız yerlerin vergisini -ÖTV'siyle, KDV'siyle, dolaylı vergilerle- dolaylı olarak bu vatandaşın sırtına bindirdiniz. Elinizi vatandaşın cebinden artık çıkartın, yeter. Merkezî Uzlaşma Komisyonu tarafından, 2004-2009 yılları arasında 425 milyon vergi borcu olan Mehmet Cengiz gibi adamların borcunu maalesef bir gecede sildiniz. Gelirine gelir katan yandaşlarınıza hesap soracağınıza maalesef hesabı yine bu vatandaşa soruyorsunuz. 
Vergiyi kim buldu? Sümerliler. Pekâlâ, vergisinin vergisini kim buldu, ÖTV'nin vergisini kim buldu? AKP. Milattan önce 700 yılında bulunan paranın, milattan önce 400 yılında bulunan verginin Vergiden vergi almayı, ÖTV'den vergi almayı siz buldunuz, tarih kitaplarına geçtiniz. Lidyalılar, Sümerliler ve AKP'liler olarak tarih kitaplarına geçtiniz, sizi buradan bir kez daha kutluyorum. Gelir dağılımındaki adaletsizliğin zirve yaptığı, vergi adaletsizliğinin rekora koştuğu, sosyal adaletin yok sayıldığı bir gelirin idaresi olmaz, olsa olsa hezimeti olur arkadaşlar, hezimeti. Eskiden kurumlar vergisi rekortmenleri vardı, şimdi rekortmenler bankalar. Bu ülkeye maalesef yazık ediyorsunuz” dedi. 


 

Editör: Vitrin Haber