CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Kabalı hayvan pazarında satış yapan vatandaşları ziyaret etti. Besicilerin sorunlarını dinleyen Karadeniz, yaşanan sıkıntılar dolayısıyla besicide bıçağın kemiğe dayandığını söyledi. 

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, tarım ve hayvancılığın can çekiştiğini belirterek, “Besicilerimizde bıçak kemiğe dayandı. Kabalı hayvan pazarında alım satımlardaki düşüş bunun en somut göstergesi” dedi.
CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, İl Genel Meclis Üyeleri Erdal Uzun ve Necmettin Çakır ile birlikte Kabalı hayvan pazarında hayvan satışı yapan yetiştiricileri ziyaret etti. Hayvan sahipleri Milletvekili Karadeniz’in ziyaretinden memnun kaldıklarını belirterek, sorunlarını dinleyen Karadeniz’e teşekkür ettiler.

CHP’li Milletvekili Karadeniz, pazarda uzun zamandır durgunluk yaşandığını, alım ve satımlardaki düşüşlerden satıcıların şikayetçi olduğunu söyledi. Türkiye’de et üretimdeki sorunlarla birlikte et fiyatlarındaki artışta yaşanan sorunların Sinop Kabalı hayvan pazarında da en yakıcı haliyle hissedildiğini vurgulayan Karadeniz, şunları söyledi: “AKP Hükümeti önlemler alıyor gibi görünüyor. Ama et fiyatları hala 40 lira. Altına düşüremediler. Çünkü AKP hükümetinin tarım politikaları yanlış. Tedbirler alınıyor, örneğin yüzde 225 olan kırmızı etteki gümrük vergisini sıfıra çekiyorlar. Ne oluyor? Et yine 40 lira! Yine ithalat konuşuluyor. Türkiye AKP iktidara geldiği güne kadar ne hayvan ithal etti ne de et! Tarımda ve hayvancılıkta kendine yeten ülke bu gün 2010'dan bugüne kadar 2,2 milyon küçükbaş, 1,7 milyon büyükbaş olmak üzere 3 milyonun üzerinde canlı hayvan ithal etti. 211 bin ton da kırmızı et ithal etti. 4 milyar dolar para harcadı. Hayvanın yemini ithal ediyorsunuz.  Mazot, gübre, ilaç dünyanın en pahalı girdileri Türkiye’de. AKP, çiftçiyi değil, besiciyi değil aracıları, komisyoncuları destekliyor. Bugün Türkiye’de üreticide de tüketicide de bıçak kemiğe dayandı!”
 
Editör: Vitrin Haber