CHP Durağan İlçe başkanı Mustafa Eker, Durağan ilçesinin eğitim alanında büyük eksiklikler içerisinde olduğunu söyledi. Eker yaptığı yazılı açıklamada Pandeminin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisinin görüldüğünü belirterek;  “Pandemi eğitimimizi olumsuz etkilediği muhakkaktır. Lakin Milli Eğitim bakanlığının aldığı kararla tüm öğrencilerimiz sınavlara eşit şartlarda girmiş olmaları nedeni ile bir eşitsizlik söz konusu değildir. Durağan nüfus büyüklüğü ve eğitimdeki olanaklarına karşılık LGS’de bu yıl merkez ilçe dahil 9 ilçe arasında 9. Sırada yer alması düşündürücüdür. TYT de de 9 ilçe arasında 7. sırada olurken Durağan’ı Saraydüzü ve Dikmen takip etti. Yanlış politikalar ahbap çavuş ilişkileri, siyasi tercihlerle Durağan eğitimde de adeta dibe vurmuştur.  Sendika gözetimi ile yapılan atamalar liyakat dışı tercihler maalesef ilçemizde eğitimin üzerine kabus olup çökmüştür.  Durağan üzerinden yapılan siyasi tercihler kişilere makam vermek için Durağan’ın yedekte tutuluyor izlenimi, öğretmen eksikliği, var olan kalitenin de liyakat gözetmeksizin sendika savaşlarına kurban gitmesi Durağan’ın yetenekli çocuklarına, başarılı çocuklarına yazık etmiştir.  Durağan yıllarca siyasetten çok çekmiştir. Artık geleceğimiz olan çocuklarımızın siyasi tercihlere ve sendika savaşlarına kurban edilmeden liyakat esas alınarak atamalar yapılmalıdır. Durağan birilerinin arka bahçesi, siyasetin kişilere makam yükseltme de merdiveni olmaktan çıkarılmalıdır” dedi.

Geçmiş yıllarda okulların öğrencilerinin gurur tablolarını astıklarını kazanılan Fen liseleri ile övündüklerini belirten Eker, “Bu yıl yaşanan sessizlik yüzdelik dilimlerde yaşanan düşüşle Durağan  tek bir öğrencimizin %2 ‘lik dilime girmesi ile sevinebilmiştir” diye konuştu. 

ÖĞRETMEN BİLE ÇOCUKLARININ GELECEĞİ İÇİN BU İLÇEDEN KAÇIYOR!
Eker;  eğitim ve öğretimde yapılan yanlışları seçim dönemindeki adaylık sürecinde de gündeme getirdiğine dikkat çekerek; “2019 seçimlerinde yaptığım konuşmalarda öğretmenlerin bile öğretmen eksikliği nedeni ile şikayet ettiğini öğretmen yetersizliği ve liyakata bakılmaksızın yapılan atamalar nedeni ile bir çok öğretmenin çocuklarının geleceği için ilçe dışına tayin istediğinden bahsetmiştim. Geçtiğimiz yıl ilçemizde bir çok öğretmen arkadaşımız ilçede yaşanan bu krizleri görerek çocuklarının geleceği için komşu illere ya da ilçelere tayin istemiş ya da başka çareler aramak zorunda kalmıştır. Maalesef bu imkanı olmayan devletin kucağına çocuklarını teslim eden anne ve babalar beceriksiz siyasetin liyakat dışı atamaların makam yükseltme aracı olarak görülen başka yerlere hizmet eden siyasetin kurbanı olmuşlardır” dedi.  

BU İLÇENİN GELECEĞİNE KURŞUN SIKIYORLAR!
2020 -2021 eğitim ve öğretim yılına da pandemi koşulları ile girildiğini ifade eden Eker, “Süreci yakından takip edeceğiz. Artık bu ilçede yapılan hatalar, liyakat dışı atamaları kamuoyuna deşifre edeceğiz. Kaybolan bizim çocuklarımız kaybeden ilçemiz. Birilerinin siyasi hırsı, eşine, dostuna, arkadaşına, sendikalısına vermek istediği makamlar bu ilçenin geleceğine sıkılan kurşun gibidir.  2019 – 2020 de birçok ailenin umudu yanlış politikalar nedeni ile sönmüştür. Velilerin duyarsızlığı kimseyi aldatmasın herkes konuşuyor herkes çare arıyor fatura edecek isim arıyor. Faturası iktidara ağır olacaktır. Atananların beceriksizliğinin sorumluluğu da, öğretmen eksikliği de siyasal iktidarın Durağan’a bakışının eseridir. Binalar insan için yapılır taş binalar kadro eksikliği, liyakat dışı atamalar için gösterişli binalara ihtiyaç duyuyorsanız bunu boş arazilerde yaparak kendilerini tatmin etmelerini öneriyorum. Asıl hizmet insana yapılan yatırımdır. Ama görülen o ki bina yapmakla övünenler, Durağan’ı inşaata çevirenler insanımızın geleceğine yapılan yatırımdan daha çok eş, dost, hısım ve sendika gözeterek mevki ve makamlar için binalar inşa ediyor. Amaç millete hizmet ise şu eğitimde yaşanan rezilliği, iç çekişmeleri uyumsuzluğu da görün artık” dedi.  

Editör: Vitrin Haber