Sinop Belediye Başkanlığı organizesinde “Sosyal Demokrat Belediye Başkanları” toplantısı düzenlendi. Beşincisi düzenlenen toplantıya Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman katıldı. Toplantı öncesinde tarihi buzhane binasında basın mensupları ile bir araya gelen belediye başkanları, toplantının detayları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantıda konuşan Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, toplantıların, hizmet verimliliğini arıtmada oldukça etkili olduğunu söyledi. Ayhan; “Bu hafta sonu kentimizde çok değerli misafirlerimiz var. Cumhuriyet Halk Partili 9 belediye başkanımız bu hafta sonu kentimizde misafirimiz. Bundan yaklaşık bir buçuk sene önce, seçimlerden hemen sonra, aramızdaki diyalogları güçlendirmek, yardımlaşmayı artırmak, birbirimizin düşüncelerinden, fikirlerinden istifade etmek amacıyla ilkini Yalova’da yaptığımız Sosyal Demokrat Belediye Başkanları toplantısının bugün beşincisini gerçekleştiriyoruz. İlk toplantının ardından bu buluşmaların çok verimli olduğunu gördük ve bunu geleneksel hale getirdik. Her 2 ayda bir değişik bir kentimizde toplanıyoruz, önce basın mensuplarımızla buluşuyoruz daha sonra kapalı toplantı şeklinde, birbirimizin tecrübelerinden istifade etmek üzere bir araya geliyoruz. Toplantı sonunda bir sonraki toplantının hangi ilimizde ve hangi tarihte olacağına karar vereceğiz” dedi.

BİZDE ÇARESİZLİK YOK
Toplantıda daha sonra söz alan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerde çaresizlik diye birşeyin olmadığını söyledi. Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarının halktan aldığı destekle tüm sorunları çözdüğüne vurgu yapan Ülgür Gökhan, bu toplantılarla da karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları ile ilgili belediye başkanları ile istişarelerde bulunduklarını kaydetti. Gökhan; “Bugün Sinop’ta bulunuyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Başarılı belediye başkanımızın neler yaptığını, neler planladığını öğrenme fırsatı buluyoruz. Çalışmalarımıza bu sabah itibariyle başladık. Tabi öncelikle belediye başkanlarımız arasında düzenlediğimiz toplantıda genel konular üzerinde, belediyelerin genel sıkıntıları ve çözüm önerileri üzerinde tartışıyoruz. Bu toplantılarda bilgi birikimlerimizi aktarıyoruz. Aramızda tecrübeli belediye başkanları var. Bunun yanısıra ilk defa seçilmiş belediye başkanlarımız da var.

Bildiğiniz gibi mevzuatlar sürekli değişiyor. Biz muhalefet partisinin belediye başkanlarıyız. Dolayısıyla bizim baya bir zorluklarımız var. Bunları nasıl aşabiliriz, neler yapabiliriz noktasında tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Şuna hepimiz hep beraber karar vermiş durumdayız; Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıdır, bizde çaresizlik yok. Bu noktada benim imkanım yok demek yok. Bu noktada yine biz kısıtlanıyoruz demek yok. Biz sorunları çözeceğiz, çözmek için göreve geldik, çözüyoruz ve çözmeye de devam edeceğiz. Biz, halklarımızın ciddi orandaki destekleriyle seçildik, bize güven gösterdiler. Biz de yaptıklarımızla onlara bizim doğru seçim olduğumuzu gösteriyoruz. Karşımıza ne kadar sorun çıksa da biz Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları halktan aldığımız destekle bu sorunları çözüyoruz. Bu toplantılarda birbirimize bu çözümleri anlatıyoruz. Bunu yapmamızdaki amaç ise yöremizdeki halklara daha iyi hizmet sunabilmektir. Bu arada geldiğimiz illerimizde siz değerli basın mensuplarımızın kanalıyla da bulunduğumuz kentteki hemşehrilerimize hitap etme fırsatı buluyoruz. Ben Sinop Belediye Başkanı kardeşimiz Sayın Barış Ayhan’a bizleri misafir ettiği için bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan belediye başkanları daha sonra Sinop Nükleer Karşıtı Platform tarafından düzenlenecek basın açıklamasına katılmak üzere uğur mumcu meydanına geçti. 


 

Editör: Vitrin Haber