BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in olayların yaşandığı öğretmenevi camından hakaret ederek halkı tahrik ettiğini ileri süren Acun, olaylar sırasında iddia edildiği gibi CHP'lilerin değil AK Partili bir belediye başkanının ve daha önce AK Parti'de görev almış bir gençlik kolu başkanının da ön saflarda olduğunu ileri sürdü.

Belediye Başkanı Baki Ergül, Merkez İlçe Başkanı Barış Karadeniz ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenleyen CHP Sinop İl Başkanı Mustafa Acun, olaylar üzerinden CHP'nin yıpratılmaya çalışıldığını kaydetti. Fotoğraflar ve güvenlik kamerası görüntüleriyle açıklamasını sürdüren Acun şunları söyledi; "Orada AK Partili bir belediye başkanı ve eski gençlik kolları baykanı en ön saflardaydı. Hiç bir şeyi gözden kaçırmamak lazım. İki gündür Sinop CHP tartışılıyor. 

"Acıkça Halkı Tahrik Etti"
Arkadaşlar hiçbir şeyi gözden kaçırmayalım iki günden beri Sinop tartışılıyor Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Halk Partisi tartışılıyor. Bu kadar tartışmanın arasında gözlerden kaçan birşey var arkadaşlar. Dün ki Cumhuriyet gazetesinde Sinop olaylarının anlatılırken göstericiler binaya uzaktan taş, yumurta ve şişeleri atarken BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder cama çıkarak bağırdı.

Kullanmış olduğu ifadeyi ahlaken burada ben kullanamam bunun Süreyya Önder'in kullandığı bu ifadelerden sonra kitlenin daha bir tansiyonunun yükseldiği olayların istenmeyen boyutların taşındığı araba camlarının daha fazla tahrip edilmesinin bu olaylardan sonra olduğu çok net bir şekilde kayıtlarda var.

Süreyya Önder Belediye Başkanımızdan özür dilemiştir. Kabulümüzdür. Yaptığı hatadan dönmüştür. Süreyya Önder'in Öğretmenevi'nin camından kullandığı ifadeler yüzünden Sinop halkından ve orada bulunan insanlara bir özür borcu vardır diye düşünüyorum.

O gün saat: 14.03.43'de Süreyya Önder Öğretmenevinin camından ne dediğini Kamuoyu'na açıklasın. Ahlaken kullandığı ifadeyi ben şuanda burada kullanamıyorum Görüntüler ve kayıtlar elimizde mevcuttur.

"Görev İçin Oradaydı"
Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Sinop il Başkanı Mustafa Acun’un bugün basın toplantısında fotoğrafını gösterdiği ve olayların içinde eski AK Parti Sinop il gençlik kolları başkanı da vardı diye işaret ettiği kişinin aslında orada görev için bulunduğu belirtildi.

Yeşil Mavi Karadeniz Gazetesi ve Tirkiye'de Sinop Dergisi'nin Gönüllü Sinop temsilcisi olduğunu belirten meoya ruluşunun yöneticileri, Acun’un açıklamalarından sonra yaptıkları haber de  “Temsilcimizin burada olması suç mu? “ diyerek, Rahman Cangül’ün  Yeşil Mavi Karadeniz Gazetesi ve Türkiye'de Sinop adlı dergi için olay yerinde bulunduğu belirtiliyor.
Editör: Vitrin Haber