CHP Sinop İl Başkanlığı tarafından YSK’ya yapılan seçim itirazları ve sonrasında gelişen süreç ile alakalı bir basın açıklaması yapıldı. Sinop Uğur Mumcu Meydanında CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında YSK’ya yasalara ve daha önce benzer olaylara karşısında aldığı kararlara uyması çağrısında bulunuldu. 

YSK’nın, demokrasi değil, seçimsiz bir Türkiye isteyen iktidar sahiplerine dur demek zorunda olduğunun altını çizen CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, YSK’nın tarafsızlığını demokrasiden yana kararları ile göstermek zorunda olduğunu söyledi.  Yüksel; “YSK, yasalara ve daha önce benzer olaylara karşısında aldığı kararlara uymalıdır. YSK, seçimde kaybedenlerin, devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasa dışı gerekçeleri reddetmek zorundadır. YSK, iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurdukları baskılar boyun eğmemek zorundadır. YSK, demokrasi değil, seçimsiz bir Türkiye isteyen iktidar sahiplerine dur demek zorundadır. YSK, hukukun üstünlüğü mü, yoksa iktidar sahiplerinin üstünlüğünün hukuku mu buna açık ve net cevap vermek zorundadır. YSK'da hakimler mi var, yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var. Bunu demokrasiden yana kararları ile göstermek zorundadır. Özetle iktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak demokrasiye karşı kurduğu kumpası YSK bozmak zorundadır. Bu YSK'nın tarihsel sorumluluğudur” dedi.

EKREM İMAMOĞLU’NUN MAZBATASINI ALMASINA HİÇBİR GÜÇ ENGEL OLAMAZ
Açıklamasında 17 yıldır yapılan seçimlerin meşrutiyetini tartışırken gösterilmeyen çaba, hukuk ve kanunlar aşılmak suretiyle İstanbul için bu seçimde gösterildiğini ifade eden CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, tüm bu hukuksuz yaklaşımlara rağmen Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını almasına hiçbir gücün engel olamayacağı belirtti. Yüksel; “Bildiğiniz gibi seçmen listelerine itirazın son günü 17 Ocak 2019’du. 2014 yılında Sayın Mansur Yavaş ile Melih Gökçek arasındaki fark, benzer durumdayken ve itirazlar ancak Mayıs ayında tamamlanmışken 5 Nisan 2014 tarihinde aynı YSK Melih Gökçek’e mazbatasını vermişti. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandumda 2 buçuk milyon mühürsüz pusula bulunmasına karşın, haksız ve hukuksuz olarak, dayanaksız bir biçimde mühürsüz pusulalar geçersiz kabul edildiğinde “Atı alan Üsküdar’ı geçti” diyenler bu gün hiçbir gerekçe göstermeden seçimlerin iptalini istemektedir. 298 sayılı seçim kanununun 130’uncu maddesi yapılabilecek itirazların süresi ve içeriği hakkında bilgi vermektedir. İlgili maddeye göre; itiraz dilekçelerinin ihbar ve iddia olunan vakaların mahiyetini, gerekçesini ve delillerini göstermesi ve bu itirazlarını belgelere bağlaması gerekmektedir. Bu belgeler ellerinde değilse, ne suretle ve nasıl temin olunabileceğinin bildirilmesi gerekmektedir. 17 yıldır yapılan seçimlerin meşrutiyetini tartışırken gösterilmeyen çaba, hukuk ve kanunlar aşılmak suretiyle İstanbul için bu seçimde gösterilmektedir. Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını almasına hiçbir güç engel olamaz. YSK’yı görevini ve kanunları yerine getirmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber