CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla iki heyet oluşturuldu. CHP Sinop Milletvekili Barış Kardeniz’inde içinde bulunduğu heyet çeşitli temaslarda bulunmak ve vatandaşlara destek olmak üzere Zonguldak ve Tunceli'ye gidiyor. 

CHP; 14 bölgesi 'özel güvenlik bölgesi' olarak ilan edilen fiili olarak olağanüstü hale geçilen Tunceli ile yeni termik santrallere karşı direniş başlatılan Zonguldak'a iki ayrı heyet gönderme kararı aldı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla oluşturulan Tunceli heyetine Grup Başkanvekili Levent Gök başkanlık edecek. Gök başkanlığındaki heyette İstanbul Milletvekili Ali Özcan, Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ve Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı yer alıyor. Gök ile Yeşil bugün öğleden sonra Ankara'dan havayoluyla Elazığ'a gidecek. Özcan ile Yarayıcı ise heyete Elazığ'da katılacak. Gök başkanlığındaki heyet yarın Tunceli Valisi ve Garnizon Komutanıyla görüşerek bilgi alacak ve özel güvenlik bölgeleri uygulamasının gerekçesini soracak, kaldırılmasını talep edecek. Gök, Tunceli halkıyla görüşmesinin ardından Tunceli İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyecek.

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında, 19 Milletvekilinden oluşan CHP Heyeti de Muslu ve Çatalağzı Beldelerinde yapılmak istenen yeni termik santrallere karşı direnen yöre halkına destek olmak üzere Zonguldak'a gidiyor. Heyet bugün Muslu'da belediyede halkla buluşacak, yarın da Zonguldak Belediyesi'ni ziyaretinin ardından basın toplantısı yapacak. Heyet öğleden sonra da Çatalağzı belediyesinde olacak.

Ağbaba başkanlığındaki heyette Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer,Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Ankara Milletvekilleri Necati Yılmaz, Şenal Saruhan, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İstanbul Milletvekilleri Gülay Yedekçi, Onursal Adıgüzel, Ali Şeker, Gamze İlgezdi, Eren Erdem, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Ordu Milletvekili Seyit Torun, Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş yer alıyor.

İHA
 
Editör: Vitrin Haber