CHP Durağan İlçe Başkanı Mustafa Eker ve Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Durağan Esnaf ve Sanatkarlar Odası ulaştırma Hizmetleri Odası başkanı Necati Topcu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

CHP Durağan İlçe Başkanı Mustafa Eker, hakların kazanılması ve bir bölgede insanların sosyal gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden birinin sivil toplum örgütünün çalışmaları olduğunu ifade ederek; “Parti yönetimi olarak sivil toplum örgütlerinin görüş ve düşüncelerine büyük önem veriyoruz.  Meslek gruplarının yada belli bir amaç için bir araya gelen dayanışma grupları, sivil toplum  örgütleri demokratik kazanımların yaşaması gelişmesi için ne kadar önemli ise bir yörenin kalkınması sorunlarını dile getirmesi toplumsal birliktelik açısından oldukça önemli olduğuna inanıyoruz. Uzun yıllar sonra kendi haklarının korunması, ek gelirin yanı sıra ilçe ekonomisine katkı sunabilecek, prestijini arttıracak önemli bir kazanım olarak gördüğümüz plaka basımı hizmetinin Durağan’a alınması bizleri ziyadesi ile mutlu etmiştir” dedi. 

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜNÜN GÜCÜDÜR!
Eker, “Boyabat’tan şoför esnafının Durağan’a alınması ve sonrasında trafik tescil hizmetleri Durağan’da verilmeye başlanmıştı. Ama en önemli eksikliği ise hizmetleri tamamlayacak olan dosya ve plaka basımı için komşu ilçeye gidiliyor olması bütün bu süreci baltalayan, hizmeti aksatan  ekonomiyi bir başka yere kaydıran önemli bir sorundu.  Bu sorun ilçedeki siyasetçilerin gündemine gelmiş, yazışmalar yapılmış, olumsuz cevaplar alınmış ama bir türlü çözüm bulunamamıştı. Bu süreçte oda başkanı olarak süreci yakından takip etmeniz ve yönetim olarak buna destek çıkarak pes etmeden yaptığınız mücadele ile Durağan’da plaka basım hizmetini almış olmanız dayanışmanın sivil toplum örgütü gücünün yansımasıdır”  diye konuştu. 
Eker “İlçemizde trafik tescilinin gelmesinden sonra  uzun süredir eksikliği hissedilen plaka basımı ile ilgili olarak; yürüttüğünüz başarılı çalışma ile ilçemize kazandırılan plaka basım hizmetinde göstermiş olduğunuz gayret ve başarıdan dolayı sizi ve yönetim kurulunuzu tebrik eder, başarılarınızın devamını dileriz” dedi.
Eker; çalışmalarından dolayı yönetim kuruluna teşekkür ederek; CHP Durağan ilçe başkanlığı olarak Oda başkanı Necati Topcu’ya plaket sundu.  

DESTEĞİNİ UNUTMADIK, SÜREKLİ HATIRLIYORUZ!
Durağan Esnaf ve Sanatkarlar Odası ulaştırma Hizmetleri Odası başkanı Necati Topcu’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Yönetim kurulu adına göstermiş olduğunuz bu dayanışma ve nazik ziyaretinize çok teşekkür ediyoruz. Durağan için yapılacak her türlü çalışma da, hedefte sizlerin büyük desteğini gördük görmeye devam ediyoruz. Bu süreçte şoförlerin Durağan’a kazandırılmasında Mustafa Eker olarak yaptığınız mücadeleyi sürekli hatırlıyoruz, anıyoruz. Plaka basımı noktasında hakkımızın olduğu vazgeçilmemesi noktasındaki desteğinizi de unutmuyoruz” dedi.

Editör: Vitrin Haber