Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Gençlik Kolları başkanlığı tarafından düzenlenen programla Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilmelerinin 42. yılında anıldı.

Uğur Mumcu Meydanında yapılan basın açıklamasına CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Karadeniz, CHP Sinop Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı İlker Şahin, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen programda günün anlamını ifade eden bir konuşma yapan CHP Sinop Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı İlker Şahin, bundan tam 42 yıl önce Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in idam kararını onaylayanların bugün halkı temsil etmeye çalışanlar olduğunu söyledi. Şahin; “O nedenle Denizleri, devrimci gençleri, düzene karşı mücadele edenleri katleden, darbelerin ve çetelerin hukukunu koruyan işçi ve emekçilere saldıran, yazarları, aydınları katleden devlet anlayışını meşrulaştıran anayasa değişikliği demokrasi aldatmacasından öte bir şey değildir. Denizler hala halkın mücadelesinde yaşıyor. Bunun en büyük nedeni tavizsiz tutumumuz yine işbirlikçiliğimiz, emperyalizm karşıtlığımız, bağımsızlık ve demokrasiye olan bağımlılığımızdır. Onlar son sözleri ile hem Türk ve Kürt emekçilerinin gelecekteki birlikteliğine ve halkların kardeşliğine işaret etmişler, hem de işçi sınıfı ideolojisi ve sosyalizmi haykırarak kendilerinden sonrakilere, doğru bir siyasi çizgide mücadelenin yönünü göstermişlerdir. Denizleri gerçekten yaşatmak işçi sınıfı ve emekçilerin bugüne dair talepleri doğrultusunda mücadeleyi ortaklaştırmak, tekel direnişlerini çoğaltmaktan geçer. Denizleri ve 68 kuşağı devrimci önderlerini anmak, daha güçlü 1 Mayısları örgütlemekten geçer, Denizleri anmak sermayenin saldırılarına karşı daha güçlü 25 Kasımlar yaratmaktan ve 6 mayısları genel greve ve direnişe çevirmekten geçer” dedi. 
Deniz, Yusuf, Hüseyin gençlere emperyalizme karşı verilen mücadelede hiçbir güce boyun eğmeden nasıl mücadele edileceğini öğrettiğini vurgulayan Sinop Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı İlker Şahin; “Onlar bizlerin yarınlarını düşünerek çekinmeden kendi yaşamlarını feda ettiler; ettiler ki bu halk kendi kararlarını kendisi versin daha aydın insanlar yetişsin sermayenin paylaşımı hakça olsun. Onları katlettik diyen sermaye uşakları bilsinler ki beden ölür ama düşünce ölümsüzdür. Devrim yolunda şehit düşen tüm yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmanın ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.  Alanda toplanan tarafından atılan “Yaşasın deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan Kahrolsun Faşizm” sloganları arasında devam eden programda Deniz Gezmiş ve arkadaşları için yazılan şarkılar söylendi. 
Editör: Vitrin Haber