CHP Sinop İl Başkanlığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle il merkezi ve ilçelerde çeşitli etkinlikler düzenliyor. 

CHP Sinop İl Başkanlığı’nın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle bir haftaya yaydığı etkinlikler sürüyor. CHP’liler Pazar günü Ayancık’ta başladıkları etkinlere, dün de Pervane Medresesi ve Gerze’de düzenledikleri etkinliklerle devam etti.

CHP Ayancık Kadın Kolları’nın düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerine, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, Ayancık İlçe Başkanı Naci Demiray, Merkez İlçe Başkanı Aysun Özsönmez, Sinop İl Kadın Kolları Başkanı Canan Atabek, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Kuruoğlu, parti yöneticileri ve partililer katıldı. Ayancık Kadın Kollar Başkanı Fatma Yüksel Üstün tüm katılımcılara memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti.
CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz burada yaptığı konuşmasında Türk kadınının Ulusal Kurtuluş Savaşındaki başarılı mücadelelerinden örnekler verdi. Karadeniz, “Türk kadını merttir, gözü pektir, hiçbir şeyden gözü korkmaz, her şeyin üstesinden gelir elinin her değdiği şeyde de başarı vardır. Bunları niye söylüyorum? Tarihimizde bütün bunları yaşatan kadınlarımız vardır” dedi.

“90 YILLIK ÇINARA SARILAN 14 YILLIK SARMAŞIK”
CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan da konuşmasında, Emine Erdoğan’ın “90 yıllık enkazı kaldırdık” sözlerini eleştirdi. Barış Ayhan şunları söyledi:
“Bundan 90 yıl önce, kadınlarımızın Ulusal Kurtuluş Savaşında ve sonrasında tırnakları ile kazıyarak elde ettikleri kazanımlarına bu gün Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında kadınlarımız sahip çıkıyor. Suudi Arabistan’da, söylemeye dilim varmıyor, kadının insan olup olmadığı hakkında panel bile düzenlemeye cesaret edilirken,  onlara hayranlık duyan Türkiye’deki temsilcileri ve işbirlikçileri 90 yıllık koca çınarımız hakkında ‘enkazdan kurtulduk’ diyorlar. Senin 90 yıllık enkaz dediğin şey, 90 yıllık bir çınardır. Sen ise sadece ona sarılan 14 yıllık bir sarmaşıksın. Sonbahar geldiğinde sen çürüyeceksin ama o çınar hala yaşamaya devam edecek.”

CHP Sinop Kadın Kolları Başkanı Canan Atabek de, kadınlar olarak muktedirlerin dayattığı yaşamı kabul etmediklerini vurgulayarak, “Kendi iktidarları için hayatlarımız üzerinde tahakküm kurmalarına izin vermeyeceğiz” dedi. 

 
Editör: Vitrin Haber