CHP Sinop İl Başkanlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramının 98. Yılı kapsamında bir tören düzenlendi. 

Sinop iskele meydanı Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen törene CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, İl Kadın Kolları Başkanı Necla Topal, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tolga Kara ile çeşitli STK temsilcileri, çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.

Törende ilk olarak CHP, KESK, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim İş Görenleri Sendikası, Fenerbahçeliler Derneği ile Sinop Beşiktaş Derneği çelenklerinin Atatürk anıtına sunumu gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam eden programda bir konuşma yapan CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, 30 Ağustos tarihinin, Milletimizin tarihte eşi görülmemiş bir varoluş mücadelesi sergilediği Kurtuluş Savaşı'nı sonlandıran zaferin yıldönümü olduğunu söyledi. Yüksel; “Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a ayak basmasıyla başlayan İstiklal Savaşımızın en önemli dönüm noktalarından biri olan, 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Büyük Taarruzun ve Atatürk 'ün bizzat komuta ettiği Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin neticesinde 30 Ağustos günü elden edilen nihai başarı kurtuluş mücadelemizi zaferle taçlandırmıştır.

30 Ağustos, Milletimizin tarihte eşi görülmemiş bir varoluş mücadelesi sergilediği Kurtuluş Savaşı'nı sonlandıran zaferin yıldönümüdür. 30 Ağustos 1922, 'Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım' diyen halkımızın gür sesinin bütün dünyada yankılandığı gündür. İstiklal Savaşı’nın en önemli aşamasını oluşturan Büyük Taarruz ve Atatürk ’ün bizzat komuta ettiği Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde, Milletimiz ve ordumuz, adeta imkansızı başararak, başka milletlere de örnek olacak bir zafere imza atmıştır. Bu zaferle vatan toprakları kurtarılmış ve modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının da yolu açılmıştır.

Milli egemenliğimiz yolunda kazanılan en şanlı zaferin tarihi olan 30 Ağustos aynı zamanda 29 Ekim 1923 tarihinde kurulan bağımsız, ulusal egemenliğe dayanan, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atıldığı tarihtir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta 30 Ağustos Zaferini kazanan ve büyük dehasıyla ülkemizin geleceğine ışık tutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor; gazilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. 


 

Editör: Vitrin Haber