CHP Sinop İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyetin 95.yılı nedeni ile İskele Meydanı Atatürk anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. CHP Sinop İl Başkanlığı, Eğitim-İş Sendikası Sinop Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Sinop Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Sinop Şubesi, Kamu Emekçileri Sendikası, Beşiktaş Derneği Sinop Şubesi ile Fenerbahçeliler Derneği Sinop Şubesinin Atatürk anıtına çelenk sunması ile başlayan törende bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, tüm Sinopluların Cumhuriyet bayramını kutladı. Yüksel; “Bugün imkansız gibi görünen çetin bir mücadelenin ardından kazanılmış ve millete armağan edilen en büyük hediyelerden birisi olan Cumhuriyetin ilan edilişinin 95. yıldönümünü milletçe gurur ve coşku içerisinde kutluyoruz.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal onurudur;  bugün 95 'inci yıldönümünü coşkuyla kutlamanın mutlu gururunu bir kez daha yaşıyoruz. Bu şanlı günü yüzyıllar boyu kutlamaya da devam edeceğiz” dedi.

CUMHURİYETİN KAZANIMLARINI SONSUZA KADAR YAŞATMAMIZ VE YÜCELTMEMİZ GEREKMEKTEDİR
Onurlu bir yaşamı seçen Türk milletinin geleceği için cumhuriyetin kazanımlarını sonsuza kadar yaşatması ve yüceltmesi gerektiğini belirten CHP İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, Cumhuriyetin her daim milletin ortak umudu olduğunu ifade etti. Yüksel; “Tüm yurttaşlarının hiçbir ayrıma, ötekileştirmeye tabi tutulmaksızın yaşamasını, fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller yetiştirilmesini ve tüm komşularıyla iyi ilişkiler içinde, çağdaş dünyanın saygın üyeliğini amaçlayan Cumhuriyetimizin, ilelebet payidar kalacağına duyduğumuz inanç, yaşadığımız sorunlardan kurtulmamız açısından yol göstericidir. Üstünlerin hukuku yerine, hukukun üstünlüğünü, saray ve çevresi yerine halkın zenginleşmesini, rantiye sınıfı yerine üretenin kazanmasını, tek adam rejimi yerine demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini savunan bizlerin sorumluluğu, Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmaktır. Unutulmamalıdır ki 16 Mayıs 1919'da bir avuç yol arkadaşıyla İstanbul'dan Samsun'a hareket eden Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu'nun özgürlüğü ve bağımsızlığı ortak paydasında buluşturduğu milyonlarla, Kurtuluş Savaşı'nı zafere ulaştırmayı ve Cumhuriyetimizi kurmayı başarmıştır.

Onurlu bir yaşamı seçen Türk milletinin geleceği için cumhuriyetin kazanımlarını sonsuza kadar yaşatması ve yüceltmesi gerekmektedir. Çünkü Cumhuriyet; her daim milletin ortak umududur.
29 Ekim 1923 karanlığa karşı başkaldırıdır. 29 Ekim 1923 ulusal onurdur. 29 Ekim 1923 sonu olmayan bir başlangıçtır.

Türk Milleti, Cumhuriyetin şanlı geçmişini bilerek, onu koruyup aydınlık geleceğine sımsıkı sarılacaktır. Atatürk ‘ün önderliğinde büyük Türk Milletinin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet ‘in, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur.

Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağımıza olan inancımızla, bizlere cumhuriyeti armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde minnet ve saygı ile eğiliyor; gazilerimize şükranlarımı sunuyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyorum” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber