Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Karadeniz Bölge Toplantısı düzenlendi. Giresun’da gerçekleştirilen ve Mart 2019’da yapılması beklenen yerel seçimler hakkında görüş alışverişinin yapıldığı Bölge toplantısında CHP’nin Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, bölge milletvekilleri, bölge belediye başkanlarının yanı sıra Giresun, Artvin, Trabzon, Ordu, Samsun, Sinop, Gümüşhane, Amasya, Tokat ve Rize illerinden il ve ilçe başkanları katıldı. 

Toplantıda, yerel seçimlerde tüm siyasi partilerden oy alabilecek nitelikte saygın, bilgili ve birikimli, toplumca kabul gören kişilerin aday yapılacağı, halk ile tabanda doğal ittifakın gerçekleştirileceği belirtildi, CHP’nin seçim stratejisi üzerine katılımcılarla görüş alışverişinde bulunuldu. 

HEDEFİMİZ CHP BELEDİYECİLİĞİ İLE MUTLU İNSANLARIN YAŞADIĞI MUTLU KENTLER OLUŞTURMAK
Yerel seçimlere ilişkin bir değerlendirme yapan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya şöyle dedi: Ekonomi başta olmak üzere giderek ağırlaşan ve halkımızı yoksullaştıran, sorunlar altında yerel seçim hazırlık çalışmalarına başladık. 24 Haziran’ın yarattığı hayal kırıklıklarını, umutsuzlukları geride bırakarak, birlik ve beraberlik içinde mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye’nin güzel yarınları için başarılı olmaya mecburuz, temel hedefimiz budur. Kurultay tartışmaları, ayrılık gayrılık bitmiştir. Geçen hafta Bolu’dan başlattığımız yerel seçim çalışmalarımızı artık bölgelere kaydırdık. Giresun toplantımızı da bu amaçla gerçekleştirdik. Çok verimli bir toplantı oldu. Örgütlerimizle birlikte artılarımızı ve eksilerimizi değerlendirdik. Çok güzel öneriler paylaşıldı. Özellikle Trabzon’da başarılı bir seçim geçireceğimize ve birçok belediyeyi yeniden kazanarak halkımızı sosyal demokrat halkçı belediyecilik anlayışıyla buluşturacağımıza inanıyoruz. Hedefimiz CHP belediyeciliği ile mutlu insanların yaşadığı mutlu kentler oluşturmaktır.”

 
Editör: Vitrin Haber