CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve CHP'nin kurmayları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte, depremin ardından incelemelerde bulunmak üzere İzmir'e gitti. 

ALLAH BU ACILARI KİMSEYE TATTIRMASIN
Vitrinhaber'e konuşan ve göçük altında kalan tüm vatandaşların sağ salim kurtulması dileğinde bulunan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, "Hepimiz çok üzgünüz. Can kayıplarımız ve yaralılarımız var. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Enkaz altında kalan ve yaralı olan vatandaşlarımızdan sevindirici haberler almayı ümit ediyoruz" dedi.

YARALI BİRLİKTE SARACAĞIZ
Tüm imkanlarıyla İzmir'in yanında olacaklarını dile getiren Barış Karadeniz sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir Seferihisar açıklarında 6.6'lık şiddetle meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremin ilk dakikalarında İzmir'de arkadaşlarımızla irtibat haline geçtik ve çalışmalardan an ve an haberdardık. Sayın Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımızla büyük yıkıma uğrayan İzmir'de incelemelerde bulunduk. Ne yazık ki AFAD tarafından yapılan açıklamayla 58 can kaybımız var, 8'i yoğun bakımda olmak üzere 214 hastamız da tedavi görüyor. Tüm Türkiye'nin kalbi burada atıyor, arama kurtarma ekiplerimiz, güvenlik güçlerimiz ve sağlık ekibimiz burada bir cana daha sağ salim ulaşabilmek için aralıksız çalışıyor. Ülkenin dört bir yanından gelen ekipler enkaz altından vatandaşlarımızı kurtarmak adına canla başla mücadele ediyor. Başka canı kurtarma adına kendi canını düşünmeyen, canhıraş mücadele veren tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum. Daha fazla can kaybının yaşanmamasını temenni ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İçinde bulunduğumuz afeti hep birlikte el ele vererek birlikte atlatacak, yaralarımızı birlikte saracağız" 

İVEDİLİKLE ÖNLEM ALINMALI
Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte bir basın açıklaması yaptı. Türkiye'nin bir deprem gerçeği ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Öyle anlaşılıyor ki bundan sonra da bu gerçekle karşılaşacağız. Aslolan, bu deprem gerçeğini madem biliyoruz, karşılaşacağımızı da biliyoruz, bunun önlemlerinin ivedilikle alınmasıdır Türkiye genelinde. Sadece İzmir'de, sadece İstanbul'da, sadece Kocaeli'nde değil; nerede deprem kuşağı varsa gerekli önlemlerin alınması lazım. Bu konuda gerek parlamentoda gerek parlamento dışında bizim üzerimize düşen bir görev varsa koşulsuz bu görevi yapmaya hazırız, desteği vermeye hazırız” ifadelerine yer verdi.

Editör: Vitrin Haber