CHP Sinop Merkez İlçe Başkanı Aysun Özsönmez, “güçlü kadın güçlü toplum” ilkesini politikalarının ana eksenine oturttuklarını söyledi. “Güçlü kadınlarımızla güçlü bir toplumu inşa edeceğiz” diyen Özsönmez, 1 Kasım’da kurulacak CHP iktidarının en önemli politikasının Aile Sigortası Programı olduğunu ifade etti.

CHP Merkez İlçe Başkanı Özsönmez, köy köy mahalle mahalle dolaşarak kurulacak CHP iktidarını halka, özellikle de kadınlara anlattıklarını söyledi. Özsönmez, CHP’nin güçlü sosyal devlet projesinin merkezinde “Aile Sigortası” bulunduğunu, Aile Sigortası’nın temel hedefinin, Türkiye’de çağdaş bir sosyal güvenlik sistemi ve sosyal koruma ağı geliştirmek olduğunu vurguladı. Özsönmez şunları söyledi:
“Ailenin temeli kadındır. İktidarımızda Aile Sigortası desteklerini kadınlara yapacağız. Bu program ile hiçbir çocuğun yatağa aç gitmemesini sağlayacağız. Nakit ödemeler kadınların banka hesabına yapılacak. Kadınımızı güçlü kılmak, aileyi dolayısıyla toplumumuzu güçlü kılmaktır.”
Özsönmez, Sinop Merkez ilçede 30 bini aşan kadın nüfusu bulunduğunu, 1 Kasım seçimlerinde 8 mahalle 42 köyde kurulacak sandıklarda, 30 bin 268’i merkezde, 14 bin 327’sinin de köylerde toplam 45 bin 595 seçmenin oy kullanacağına dikkat çekti. CHP’li Özsönmez, “Seçmenlerin sandığa gitmesi çok önemli. Sandığa ve oylarımıza sahip çıkmamız çok önemli. Bir dönüm noktasındayız. Halkımızın her zamankinden daha büyük desteği ile 1 Kasım seçimlerini kazanacağız. Güçlü kadın, güçlü toplum için herkesin oyuna talibiz” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber