CHP Sinop İl Başkanı Avukat İnan Savaş Yüksel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Salı günkü grup toplantısında siyasi partiler ve toplum kesimlerine yeni anayasa teklifi konusunda beraber çalışma çağrısı yapmasına ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. 

1982 anayasasının bugüne kadar toplamda 19 kez değiştirildiğini belirten İnan Savaş Yüksel, bunlardan 12 tanesi AK Parti döneminde olduğunu söyledi. Yüksel; “19 yılda anayasa değişiklikleri ile anayasayı delik deşik etmiş, başı sıkıştıkça kurumlarla ve sistemle oyuncak gibi oynamış AKP, şimdi bize diyor ki gelin oturup konuşalım, sivil bir anayasayı birlikte yapalım. 19 yılın sonunda buna inanmak maalesef mümkün değildir” dedi.

“19 yıldır ülkeyi yönetip bu noktaya getirenlerin bunu başarabilmesi olanaklı değildir” diyen CHP Sinop İl Başkanı Yüksel; “İnşallah CHP ve Millet İttifakı ‘nın iktidarında tüm bunları gerçeğe dönüştüreceğiz. İnsanların birbirini sevdiği, farklı düşünene saygı duyduğu, herkesin adil yargılandığı, hukukun üstün olduğu, liyakatın egemen olduğu, kimsenin yatağa aç girmediği, üniversitelerin özerk olduğu, yasakların son bulduğu, basının özgür olduğu bir Türkiye mümkün. Çok az kaldı, gidiyorlar. Tüm bu yeni anayasa çağrıları, uzaya gidiyoruz zırvaları vs. gündem değiştirme çabalarıdır. Halkın gündeminde yeni anayasa yoktur. Halkımız pandemiyle savaşıyor, esnaf kan ağlıyor, fiyatlar uçuyor, alım gücü her gün azalıyor, desteklenmeme neticesinde tarım bitiyor, kendilerine polis copu layık görülen öğrenciler yurtdışına göçü düşünüyor. Bu gündem değiştirme çabası ve sıkıştığı için kendine yeni bir çıkar yol arama çabasıdır. Halkın gündeminde anayasa değişikliği yok” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber