CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanan MYK'de yaklaşık 300 seçim bölgesi için yapılan eğilim ve merkez yoklaması ile anket çalışmaları ele alındı.

MYK durumunu görüştüğü adayları saat 13.00'te yine Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan PM'nin onayına sundu.

MYK'nin ardından, aralarında Hatay, Aydın, Muğla ve Eskişehir'in de bulunduğu büyükşehirler ile Sinop başta olmak üzere 300'e yakın il, ilçe ve belde adayının PM onayına sunuldu. CHP PM'de yapılan oylamaya göre CHP'nin Sinop Belediye Başkan adayı Barış Ayhan oldu. Yine yapılan açlıklamaya göre, CHP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı mevcut Başkan Yılmaz Büyükerşen, CHP'nin Çanakkale Belediye Başkan adayı mevcut Başkan Ülgür Gökhan oldu.

CHP 24 Ekim'de 105, 14 Kasım'da ise 147 belediye başkan adayını belirlemişti. Sinop’ta da aday belirleme süreci kapsamında 2 Aralık Pazar günü 85. Yıl Kemalettin Sami Paşa Salonunda gerçekleştirilen eğilim yoklamasında Sinop Merkez ilçe sınırları içerisinde ikamet eden toplam bin 373 üyeden, bin 144’ünün kullanmış, 4 aday içerisinden Barış Ayhan 597 üyenin oyunu alarak eğilim yoklamasından birinci çıkmıştı.

Editör: Vitrin Haber